2:32 Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις μέχρι τη Δευτέρα

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις μέχρι τη Δευτέρα

Κλίμα αισιοδοξίας που αφήνει ανοιχτό παράθυρο συνεννόησης ανάμεσα στην Αθήνα και την Ευρώπη προκειμένου να προκύψει μία συμβιβαστική λύση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Δευτέρας προέκυψε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Αν και τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Ανγκελα Μέρκελ δεν έκαναν πίσω στις θέσεις που έχουν εκφράσει, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως πλέον γίνονται προσπάθειες για τη διαμόρφωση ενός «παραθύρου ευκαιρίας» με τελικό στόχο τον συμβιβασμό.

Για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους δανειστές, πιθανόν και την ερχόμενη Δευτέρα στην συνεδρίαση του Eurogroup.

Εμπειρογνώμονες από την ελληνική πλευρά θα συζητήσουν με τεχνοκράτες, εκπροσώπους  της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, για να συζητήσουν και να βρουν τον κοινό τόπο ανάμεσα στο υπάρχον προγραμμα και στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης.

Πρόκειται, λένε από την κυβέρνηση, για την επιβεβαίωση στην πράξη της καλής πρόθεσης που έχουν όλες οι πλευρές, για να διερευνηθεί η δυνατότητα μιας αμοιβαία αποδέκτης συμφωνίας.

Η Αθήνα αρνείται ότι πρόκειται για επαφή με την “τρόικα”, καθώς πρόκειται για στελέχη σε τεχνικό επίπεδο, που θα συζητήσουν επί ενός νέου προγράμματος και όχι για παράταση του μνημονίου.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας