15:09 Σάββατο 18 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Το πρόστιμο «μαμούθ» στον Μητρόπουλο και τι επικαλείται ο ίδιος

Το πρόστιμο «μαμούθ» στον Μητρόπουλο και τι επικαλείται ο ίδιος

Αντιμέτωπος με νέα δημοσιεύματα σχετικά με εμβάσματα στο εξωτερικό βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος. Μάλιστα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία τόνιζε:

«Γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» (που περιλαμβάνεται στη «λίστα» Νικολούδη με έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ) για 80ή φορά την τελευταία τριετία και 10η φορά από τη δικαίωσή μου στα Φορολογικά Διοικητικά Δικαστήρια, πριν δυο μήνες, επιχειρεί πάλι σήμερα να τρομοκρατήσει εμένα, την οικογένειά μου και κυρίως τους ανεξάρτητους δικαστές που ακύρωσαν το παράνομο πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος μου»

Το επίμαχο πόρισμα – το ιστορικό της υπόθεσης

Σε καταλογισμό πρόστιμου 1 εκατ. ευρώ  είχαν προχωρήσει οι ελεγκτές το ΣΔΟΕ μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, στον δικηγόρο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλο. Η υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το ereportaz τον Σεπτέμβριο του 2013 αφορούσε μία ιστορία αρκετών ετών και έγινε γνωστή από δύο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. 

Μάλιστα οι εισαγγελικές αρχές τότε, έδωσαν εντολή για διενέργεια οικονομικού ελέγχου αναφορικά με υπόθεση είσπραξης και μη έκδοση απόδειξης για συναλλαγή ύψους 1.000.000 δολαρίων. Η έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ  αναφέρει ότι ο κ. Μητρόπουλος το 1999 δεν εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή άλλου φορολογικού στοιχείου αξίας 942.136 ευρώ προς πελάτισσα του η οποία του έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ ως αμοιβή για τις δικηγορικές υπηρεσίες που της παρείχε. Διαβάστε αναλυτικά [εδώ]

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας