6:32 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

53 του ΣΥΡΙΖΑ: "Η Κυβέρνηση σε ομηρία με τους ΑΝΕΛ"

53 του ΣΥΡΙΖΑ: "Η Κυβέρνηση σε ομηρία με τους ΑΝΕΛ"

Στην επίθεση έχουν αποφασίσει να περάσουν οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι σε πολυσέλιδη αναφορά τους, επισημαίνουν τα κακώς κείμενα της Κυβέρνησης,  υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει εξελιχθεί σε «ομηρία», ενώ κάνουν λόγο για «πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα».

Ζητούν την αλλαγή πλεύσης, χρησιμοποιώντας το σύνθημα «πάμε αλλιώς», ενώ ασκείται έντονη κριτική σε φαινόμενα αλαζονείας αι προσωπικών στρατηγικών, τα οποία διακρίνουν.
«Η πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Οι συνεχείς αξιολογήσεις, οι πιέσεις που ασκούνται με προφανή σκοπό να εκθέσουν την κυβέρνηση της αριστεράς στα λαϊκά στρώματα είναι ακόμα μπροστά μας» σημειώνουν οι «53», τονίζοντας ότι απαιτείται νομοθετική παρέμβαση για την κατοχύρωση και υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας.

Στο κείμενό τους «53» ζητούν έναν συνολικότερο αναπροσανατολισμό της κυβερνητικής πολιτικής προς τα αριστερά, από την οικονομία ως την προσφυγική κρίση, ακόμα κι αν αυτό να ανοίξουν μάχες σε ιδεολογικά ζητήματα.

Υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη λογική του «κυβερνητικού ρεαλισμού», η οποία επιτάσει μόνο «εφικτές επιλογές».

Στο οικονομικό μέτωπο, οι «53» παραδέχονται ότι η έξοδος από τα Μνημόνια «δεν θα οδηγήσει αυτόματα» στην ανάκτηση της κυριαρχίας στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό ο ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχτεί αυτή την πραγματικότητα.

«Θα ήταν λάθος να δημιουργήσουμε επικοινωνιακά την αίσθηση μια κανονικότητας, που σε κάθε περίπτωση απέχει από τη σκληρή πραγματικότητα της», αναφέρουν.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας