20:23 Κυριακή 28 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πλημμύρες: Ρεκόρ βροχής στη Ζαγορά Πηλίου

Πλημμύρες: Ρεκόρ βροχής στη Ζαγορά Πηλίου

Ρεκόρ βροχής που θύμισε 2018 σημειώθηκε στη Ζαγορά Πηλίου. Συγκεκριμένα, έριξε 295 τόνους νερού ανά στρέμμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να γίνουν κατολισθήσεις σε δρόμους.

Ρεκόρ βροχής που θύμισε 2018 σημειώθηκε στη Ζαγορά Πηλίου. Συγκεκριμένα, έριξε 295 τόνους νερού ανά στρέμμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να γίνουν κατολισθήσεις σε δρόμους. Οι ζημιές από την έντονη βροχόπτωση είναι μεγάλες, ενώ ένα σπίτι έχει καταπλακωθεί από βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου.

Αυτή την ώρα τρία μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να απομακρύνουν βράχους και πέτρες από το δρόμο και να καθαρίσουν αυλάκια για τη διευκόλυνση της ροής του των νερών. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στο Πουρί όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ ο δρόμο προς τα «Βλαχοχώραφα» είναι κλειστός.

Παράλληλα, σοβαρές είναι οι ζημιές και στην Εύβοια, όπου έχουν πλημμυρίσει πάνω από 200 σπίτια, ενώ ο δρόμος σε πολλά σημεία έχει κοπεί στα δύο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης έκανε λόγο για «δραματική κατάσταση» σε Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στον Αχλαδοπόταμο τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα ολόκληρο σπίτι και το μετέφεραν στη θάλασσα.

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Μαγνησία: Μεγάλες καταστροφές και κατολισθήσεις στο Πήλιο

Η κακοκαιρία «Αθηνά» έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στην κεντρική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μαγνησία. Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που πλήττεται από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και αυτή την ώρα, τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία σε Βένετο, Κεραμίδι, Κανάλια.

Όπως δήλωσε στο e-thessalia.gr ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Παλληκάρης «Αυτό που ζήσαμε το 2018 δεν είναι τίποτα μπροστά στο σημερινό. Από την Πέμπτη βρέχει διαρκώς και χθες ήταν πολύ έντονα τα φαινόμενα ενώ από τις 10 χθες το βράδυ βρέχει ασταμάτητα.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλημμύρες: Στη βόρεια Εύβοια εσπευσμένα ο Ευάγγελος Τουρνάς και ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Πλημμύρες Βόρειας Εύβοιας: Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου για τις βιβλικές καταστροφές

 


Σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Το νερό μπαίνει από παντού. Έχουμε κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου. Επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας στο Κεραμίδι, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε διάφορα σημεία κυρίως κοντά στο χωριό. Στο Καμάρι έχουν παρασυρθεί βάρκες και αυτοκίνητα απ ότι έχω ενημερωθεί και πιθανώς να υπάρχουν και εγκλωβισμένοι».

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, δύο μηχανήματα επιχειρούν στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου , ένας φορτωτής στο Δήμο Νοτίου Πηλίου , δύο μηχανήματα στο Κεραμίδι , Καμάρι , Βένετο από το πρωί σε περιοχές που δέχτηκαν μεγάλο όγκο νερού.

Πηγή: forecast waether greece  /newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας