7:13 Σάββατο 4 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Συνάντηση Μακρόν - Βαρθολομαίου στο Παρίσι: Επί τάπητος οι πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη

Συνάντηση Μακρόν - Βαρθολομαίου στο Παρίσι: Επί τάπητος οι πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη

Oι πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, το πρωί της Δευτέρας, στο Παρίσι. Από πλευράς του, ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην ορθόδοξη εκκλησία λόγω των συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Όπως ανέφεραν οι κύκλοι προσκείμενοι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Γάλλος πρόεδρος συνεχάρη τον Πατριάρχη για την απερίφραστη και ξεκάθαρη καταδίκη του πολέμου και για το παράδειγμα που δίνει ως κορυφαίος θρησκευτικός ηγέτης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Γαλλίας για την τιμητική πρόσκληση και τους καλούς του λόγους και του μετέφερε την ευλογία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για την καθόλα επιτυχή διοργάνωση και διεξαγωγή των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακόμη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή να επικρατήσει κατά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η αρχή της εκεχειρίας η οποία ίσχυε ήδη από την αρχαιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Παρίσι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Θα συναντηθεί με τον Μακρόν

H Μπριζίτ Μακρόν γίνεται σειρά στην Γαλλική τηλεόραση

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας