4:41 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Φορτσάκης: Οι φοιτητές θα εγγραφούν αλλά δεν θα μπορούν να πάρουν πτυχίο (VIDEO)

Φορτσάκης: Οι φοιτητές θα εγγραφούν αλλά δεν θα μπορούν να πάρουν πτυχίο (VIDEO)

Την αδυναμία του Πανεπιστημίου Αθηνών να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών που θα πάρουν μεταγραφή τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ο κύριος Φορτσάκης εξήγησε ότι παρά την πραγματοποίηση των εγγραφών που ορίζονται από το νόμο, το πανεπιστήμιο αδυνατεί να παρέχει διδασκαλία σε τόσο μεγάλο αριθμό φοιτητών, καθώς οι ελλείψεις σε αίθουσες και διοικητικούς υπαλλήλους δεν το επιτρέπουν.

«Τους φοιτητές θα τους εγγράψουμε γιατί έτσι λέει ο νόμος. Όταν δεν έχουμε υπαλλήλους, όταν δεν έχουμε αίθουσες για να τους διδάξουμε, όταν δεν έχουμε εργαστήρια για να ασκηθούν, πως θέλετε να πάρουν πτυχίο τα παιδιά αυτά;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, σημειώνοντας ότι αν δεν διευθετηθεί το πρόβλημα, το πανεπιστήμιο θα εγγράψει τους φοιτητές, αλλά δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Ο κύριος Φορτσάκης κατέληξε λέγοντας ότι αρμόδιοι για την συνέχιση των καταλήψεων είναι μόνο οι φοιτητικοί σύλλογοι και κάλεσε τους φοιτητές να συμμετέχουν στις συνελεύσεις, προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις από την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία.

http://youtu.be/vivCJmZ2x8c

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας