5:24 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

24 Ιουλίου 1974: Όταν μπήκε τέλος στη Χούντα των Συνταγματαρχών

24 Ιουλίου 1974: Όταν μπήκε τέλος στη Χούντα των Συνταγματαρχών

Στις 23 Ιουλίου 1974 η επτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου, υπό το βάρος της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατέρρευσε. Οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου. Από την ημέρα αυτή αρχίζει η εποχή της «Μεταπολίτευσης».

Το δικό της σχόλιο έκανε η Κατερίνα Μονογυιού Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας, για την επέτειο της πτώσης της χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα:

Κατερίνα Μονογυιού
Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

“Σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια έγινε εν μέσω των ενθουσιασμένων Ελλήνων η επαναφορά στην Ελλάδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και μαζί με αυτόν η επαναφορά της Δημοκρατίας στην χώρα που την γέννησε. Εκείνη τη νύχτα ξεκίνησε μια νέα εποχή για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ξεκίνησε η εποχή της μεταπολίτευσης. Οι αναστάσιμες λαμπάδες στα χέρια του κόσμου εκείνο το βράδυ σηματοδότησαν την αρχή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την αρχή της κανονικότητας της Ελλάδος σαν Έθνος και τη νέα χρυσή οκταετία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας