6:57 Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Έφεση Παρασκευόπουλου στην ποινή Ντογιάκου

Έφεση Παρασκευόπουλου στην ποινή Ντογιάκου

Σύμφωνα με Πληροφορίες που επικαλείται το Olympia.gr ο υπουργός δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος άσκησε έφεση κατά της απόφασης με την οποία είχε επιβληθεί ποινή επίπληξης κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ο υπουργός δικαιοσύνης φέρεται πως θεωρεί ότι η ποινή είναι μικρή και προέβη σε αυτή την ενέργεια επιζητώντας αύξηση της.

Υπενθυμίζεται ότι το 7μελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου είχε αποφανθεί ότι ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα της απρεπούς συμπεριφοράς, γιατί «προσέβαλε το κύρος της Δικαιοσύνης και της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου».

Του επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης κατά πλειοψηφία καθότι μόνο ένα εκ των μελών του συμβουλίου μειοψήφισε και ζήτησε βαρύτερη ποινή, δηλαδή αυτή της στέρησης αποδοχών για 20 μέρες.

Η υπόθεση Ντογιάκου αφορούσε «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών» και η πειθαρχική δίωξη του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Έκθετοι Τασία και… υπουργός για Τσατάνη και Αντιτρομοκρατική

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας