13:30 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

H κατάθεση Τουλουπάκη για την διάρρηξη στο σπίτι της

H κατάθεση Τουλουπάκη για την διάρρηξη στο σπίτι της

Η Ελένη Τουλουπάκη και η διάρρηξη! Μομφές κατά της αστυνομίας και “οργανωμένο χτύπημα” με σκοπό να κλαπούν προσωπικά της δεδομένα για να καταστεί υποκείμενο εκβιασμού(!) αφήνει μέσω της κατάθεσής της στην Ασφάλεια η κατηγορούμενη εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Καταθέτοντας την περασμένη Παρασκευή στους αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών της Γ.Α.Δ.Α., επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γιά τη διάρρηξη που πραγματοποιήθηκε ενώ απουσίαζε (για διακοπές) στην Κρήτη, επεσήμανε ότι, είχε επανειλημμένα ζητήσει, να έχει 24ωρη φύλαξη στην οικία της, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά ουδέποτε της παρασχέθηκε, παρά μόνον κατά τη διάρκεια της νύχτας και συγκεκριμένα από τις 22.00μμ έως τις 06.00 πμ..

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, το διάστημα, που απουσίαζε για τις θερινές διακοπές της, δεν υπήρχε καθόλου φύλαξη.

«Η καταδρομή αυτή στο σπίτι μου θυμίζει πρακτορικές μεθόδους», είπε στην κατάθεση της, υποστηρίζοντας πως οι δράστες δεν αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας, τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι της, αλλά της αφαίρεσαν αρχεία, στικάκια, έγγραφα και σημειώσεις.

Η κα Τουλουπάκη στάθηκε ιδιαίτερα στην κλοπή ενός μαύρου ντοσιέ, από σεμινάριο, που είχε παρακολουθήσει στο FBI. Οπως είπε, το ντοσιέ αφαιρέθηκε, αφού προηγουμένως οι δράστες πέταξαν όλο το έγγραφο υλικό, που υπήρχε μέσα σε αυτό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα κατέθεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς, για τα αντικείμενα, που αφαίρεσαν οι άγνωστοι διαρρήκτες από το αρχείο της, καθώς δεν περιορίστηκαν στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή της, αλλά έψαξαν την αλληλογραφία της, τα συμβόλαια του σπιτιού της, τις δανειακές της συμβάσεις και το ντοσιέ του FBI.

Η Ελένη Τουλουπάκη κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο σε βάρος της, για να βρεθούν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά από αυτούς, που το προηγούμενο διάστημα, την έχουν στοχοποιήσει ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο, να επιχειρήσουν ακόμη και να την εκβιάσουν!

“Στόχος”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “ήταν η έρευνα και η συλλογή στοιχείων, για κάθε πτυχή της ζωής της”.

Μάλιστα συσχέτισε την όλη προσπάθεια σε βάρος της, με παλιότερα δημοσιεύματα, που ανέφεραν το πώς απέκτησε το σπίτι της, τα οποία εκείνη δεν θεωρεί άσχετα με την έρευνα για τις φορολογικές της δηλώσεις και για τις δανειακές συμβάσεις της.

Στην κατάθεση της αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι, παραβιάστηκε και το από κάτω διαμέρισμα, στο οποίο μένει ο συνεργάτης του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, χωρίς πάντως να αφαιρεθούν προσωπικά του έγγραφα. Επικαλέστηκε μάλιστα και την μαρτυρία της συζύγου του, για να εξηγήσει τον ισχυρισμό της ότι, τα περιστατικά δεν συνδέονται, αφού τα κίνητρα των δραστών είναι προφανώς διαφορετικά σε κάθε περίπτωση.

Η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, ενώ παραβιάστηκαν και τα δύο διαμερίσματα και το δικό της και του συνεργάτη Κεγκέρογλου, σε κανένα δεν βρέθηκαν ιχνη διάρρηξης στο άλλο σπίτι δεν αφαιρέθηκαν έγγραφα.

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι, δεν της έκλεψαν κοσμήματα και τιμαλφή, η κ. Τουλουπάκη είπε, γιά “ένα πολύτιμο ρολόϊ, που το είχαν απλώς βγάλει από το κουτί του”, ενώ περιέγραψε ένα πραγματικό βανδαλισμό στο σπίτι της, όπως “το σκισμένο στρώμα του κρεβατιού της, το ανοιγμένο πιάνο της, αλλά και τα αναποδογυρισμένα αντικείμενα”.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας