7:46 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Χρυσή Αυγή: Σε συναγερμό για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης

Χρυσή Αυγή: Σε συναγερμό για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης

Συναγερμός επικρατεί στο Εφετείο Αθηνών εξαιτίας της δίκης για τη Χρυσή Αυγή! Τη στιγμή που ακροματική διαδικασία-θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με την εισαγγελέα της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, να προτείνει αρχικά την αναγνώριση ελαφρυντικού σε τρεις εκ των κατηγορουμένων, ενώ στη συνέχεια μετά την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά και σε όσους συμμετείχαν μεν στην εγκληματική οργάνωση αλλά δεν είχαν εμπλοκή σε σοβαρές κατηγορίες.

Την ίδια στιγμή όμως η καταδικαστική απόφαση για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Παναγιώταρος για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (η οποίοι επισείει μέχρι και 15 χρόνια κάθειρξη μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ) έχει σημάνει συναγερμό στο τμήμα έκδοσης ενταλμάτων της εισαγγελίας Εφετών. Και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό πλέον το ενδεχόμενο ορισμένοι εκ των πολιτικών προσώπων της Χρυσής Αυγής να οδηγηθούν στη φυλακή σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά και φυσικά δεν γίνει δεκτό το αίτημα η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως εξηγούσαν δικαστικές πηγές στο eReportaz, η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή θα σταλεί από την γραμματεία του Δικαστηρίου στο αρμόδιο τμήμα του Εφετείου Αθηνών το οποίο (σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι δεν είναι παρόντες στο δικαστήριο) θα εκδόσει εντάλματα σύλληψης για τα πρόσωπα τα οποία θα οδηγηθούν στην φυλακή. Γι αυτό το λόγο στο Εφετείο Αθηνών έχει σημάνει συναγερμός τη στιγμής που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική αλλά και η Κρατική Ασφάλεια έχει ξεκινήσει ήδη την παρακολούθηση των πρωτοπαλίκαρων της Χρυσής Αυγής τα οποία πλέον κινδυνεύουν να βρεθούν (για δεύτερη φορά μετά την προφυλάκιση) πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περίπτωση του ανεξάρτητου, πλέον, ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, αναμένεται να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία καθώς θα πρέπει να υπάρξει άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του οποίου είναι μέλος με τη ψήφο των ελλήνων ψηφοφόρων, βεβαίως, βεβαίως!

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας