3:04 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ρεζίλι των σκυλιών με το διορισμό Ζαρούλια

Ρεζίλι των σκυλιών με το διορισμό Ζαρούλια

Σε τεράστιο φιάσκο εξελίσσεται ο διορισμός στην Βουλή για την σύζυγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.  Γιατί μπορεί να “πάγωσε” ο διορισμός με παρέμβαση του ιδίου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όμως οι λεπτομέρειες που έρχονται στην δημοσιότητα εκθέτουν τον πρόεδρο της Βουλής. Μπορεί κάποιοι υπάλληλοι της Βουλής να μην έκαναν ορθά τη δουλειά τους αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Βάσει του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/07) δεν μπορούν να διορισθούν στο δημόσιο οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί για μια σειρά πλημμελημάτων (κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση κλπ). Επομένως αν κάποιος εμπίπτει στις προβλέψεις του ανωτέρω αναφερόμενου άρθρου δεν μπορεί αν προσληφθεί είτε πρόκειται για μόνιμο υπάλληλο είτε για μετακλητό.  Για αυτό τον λόγο άλλωστε όσοι πρόκειται να διοριστούν στο κοινοβούλιο καταθέτουν εκ των προτέρων με τα δικαιολογητικά τους και υπεύθυνη δήλωση με την οποία βεβαιώνουν ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα ή για λιποταξία ή για μια σειρά πλημμελημάτων. Ακόμη και εάν εκκρεμεί οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον του είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα.  Κατέθεσε η κα Ελένη Ζαρούλια υπεύθυνη δήλωση; Αν δεν κατέθεσε τι είδους έλεγχος γίνεται στην Βουλή όχι πλέον για τους διορισμούς αλλά πιθανά και σε όλο το έργο που γίνεται εκεί; Τι έγραφε σε αυτή; Αν δεν ανέφερε τη δίωξη της γιατί δεν προχώρησαν οι υπηρεσίες της Βουλής στις ανάλογες ενέργειες όπως πχ να σταλεί η υπόθεση στον εισαγγελέα. Αν το ανέφερε πως προσελήφθη;  Και με ποιου την έγκριση… Ορθότατα επομένως ο πρόεδρος της Βουλής διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ για να βρεθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ζαρούλια

Ζαρούλια Ζαρούλια

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η ΝΔ που συνεχίζει το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών

«Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισας Ζαρούλια ως μετακλητή ήταν εξαρχής παράνομος εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.

Είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και «πάγωσε» μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από τη ΝΔ που συνεχίζει να ξεπλένει μέχρι και στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ποινών τους χρυσαυγίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αντιδράσεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής μετά την καταδίκη

«Ξυπόλητοι Έλληνες την Τετάρτη έξω από το Εφετείο» δήλωσε ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας