9:40 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Oruc Reis: Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Παναγιωτόπουλος- Έκρυθμη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά

Oruc Reis: Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Παναγιωτόπουλος- Έκρυθμη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά

Σε επιφυλακή  έχουν τεθεί ξανά κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις, ύστερα από την απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει νέα Navtex και να ξαναβγάλει το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις μετά τη νέα πρόκληση της τουρκικής πλευράς να βγάλει ξανά στα ανοιχτά του Καστελλόριζου το ερευνητικό Oruc Reis και αναμένεται να κινηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για τον ως άνω λόγο και την επικίνδυνη κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα, αντί για αύριο που ήταν προγραμματισμένο, από την Πορτογαλία, όπου είχε μεταβεί για συνομιλίες με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ για την τουρκική NAVTEX

Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή από την πλευρά της Τουρκίας μετά την απόφαση της Άγκυρας να εκδώσει NAVTEX και να στείλει ξανά το Oruc Reis στην Αν. Μεσόγειο.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, με την κίνηση της Τουρκίας «καταδεικνύεται και πάλι η αναξιοπιστία της» καθώς και το ότι «δεν επιθυμεί ειλικρινά τον διάλογο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νέα τουρκική Navtex το ερευνητικό πλοίο Oruc Reic θα πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο από σήμερα έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν σε περιοχή νότια του Καστελλόριζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΠΕΞ για νέα Navtex: Η Τουρκία αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο -Την καλούμε να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της

Προκλητική δήλωση Ακάρ: To Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες-Να αποστρατιωτικοποιηθεί το Καστελόριζο!

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας