5:12 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ένα κομβικό έργο της ΕΥΔΑΠ

Ένα κομβικό έργο της ΕΥΔΑΠ

Ένα μεγάλο project της ΕΥΔΑΠ με ορίζοντα 5ετίας έχει σημαντική περιβαλλοντική σημασία, καθώς με το έργο θα αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους της της ευρύτερης Ανατολικής Αττικής.

Με τεράστια περιβαλλοντική σημασία για την Ανατολική Αττική, η υλοποίησή του θα οδηγήσει επίσης στην σταδιακό μηδενισμό των προστίμων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω της καθυστέρησης στην κατασκευή κατάλληλων συστημάτων αποχέτευσης στους οικισμούς με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων.

Το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ», εκτιμώμενης αξίας περίπου 90 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή 185 km αγωγών αποχέτευσης στη Νέα Μάκρη, συμπεριλαμβανομένων και των πολεοδομικών ενοτήτων Νέου Βουτζά (το τμήμα που ανήκει στο Δήμο Μαραθώνα), Αγίας Μαρίνας και Ζούμπερι, καθώς και στον οικισμό του Μαραθώνα και στον Άγιο Παντελεήμονα. Εκτός από την κατασκευή των αγωγών, στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή 7.000 συνδέσεων με τα ακίνητα με το υπό κατασκευή δίκτυο αποχέτευσης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής στο πλαίσιο του Ε.Π.: «Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. 2014-2020» στον Α.Π. 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ» και από πιστώσεις της ΕΥΔΑΠ. Το ποσοστό συγχρηματοδότησης των επιλέξιμων δαπανών του έργου ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 90%.

Όπως δημοσιεύτηκε στη «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας