13:57 Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Μακάβριο: Άταφος αρνητής κορονοϊού - Συγγενείς τον άφησαν επί μέρες στο ψυγείο

Μακάβριο: Άταφος αρνητής κορονοϊού - Συγγενείς τον άφησαν επί μέρες στο ψυγείο

Άταφος αρνητής κορονοϊού: Συγγενείς του άνδρα δεν δέχθηκαν το πιστοποιητικό θανάτου – Ζητούσαν να γίνει νεκροψία – νεκροτομή για να πειστούν για την αιτία θανάτου. Άταφος αρνητής κορονοϊού: Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε με έναν 66χρονο από τη Δράμα που, όντας αρνητής ο ίδιος, κόλλησε κορονοϊό και τελικά έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Σερρών. Οι συγγενείς του ζήτησαν μετά το θάνατό του να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να πειστούν ότι έχασε τη ζωή του από κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ο 66χρονος, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο των Σερρών. Η κατάστασή του ήταν τέτοια που οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωση και νοσηλεία του στην κλινική ΜΕΘ-covid, όπου και τελικά κατέληξε.

 

Άταφος αρνητής κορονοϊού: Δεν δέχτηκαν το πιστοποιητικό θανάτου

Το πιστοποιητικό θανάτου από κορονοϊό δόθηκε στους συγγενείς, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν.

Έτσι, τον άφησαν στα ψυγεία του νοσοκομείου για περίπου δύο – τρεις ημέρες, μέχρι να κινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νεκροψίας – νεκροτομής, στις οποίες και προχώρησαν.

Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συγγενείς δεν αποδέχονται τον κορονοϊό ως αιτία θανάτου είναι αρκετές στο νοσοκομείο των Σερρών, αυτή όμως είναι η πρώτη που ζητήθηκε επίμονα και τελικά πραγματοποιήθηκε νεκροτομή.

 

Τι έδειξε η νεκροτομή

Η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορονοϊό. Μόνο τότε οι συγγενείς του πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορονοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή» λέει ο διευθυντής της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας