7:54 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οικονόμου για διερευνητικές με Τουρκία: Όλα αξιολογούνται, παρακολουθούμε την κλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας

Οικονόμου για διερευνητικές με Τουρκία: Όλα αξιολογούνται, παρακολουθούμε την κλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας

Ανοιχτό παράθυρο για το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών άφησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι προς το παρόν, αλλά όλα αξιολογούνται» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Παρατηρούμε την κλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας, αλλά εμείς πιστεύουμε στην αναγκαιότητα των διμερών επαφών».


Διαβάστε επίσης 


Πρόσθεσε ότι η προκλητικότητα την Άγκυρας αντανακλά την νευρικότητα που υπάρχει στην γειτονική χώρα εξαιτίας των εσωτερικών προβλημάτων της.
Η άμυνα της χώρας είναι προτεραιότητα και αυτοσκοπός, σχολίασε ο κ. Οικονόμου αναφορικά με το διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα. Σημείωσε ότι η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών είναι διαρκής, η χώρα ψύχραιμα και με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση.

Για κείμενο Καρτερού

«Το κείμενο του κ. Καρτερού που συνυπογράφει ο κ. Πολάκης, με τον οποίο δήθεν ο κ. Τσίπρας δεν συμφωνεί με όλα, το είδε και η ντροπή και ντράπηκε. Όπως θα έπρεπε να ντρέπεται κι ο καθένας που υποστηρίζει τέτοια πράγματα, όπως θα έπρεπε να ντρέπεται οποιοσδήποτε πολιτευεται με ρητορική μίσους» είπε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει έκτακτο επίδομα το Πάσχα απάντησε πως η επιδοματική πολιτική δεν είναι διεξοδος, δεν πολιτευόμαστε με δωράκια.

Ενεργειακή κρίση

Η ενεργειακή κρίση είναι πανευρωπαϊκή και εισαγόμενη, τόνισε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, και σημείωσε ότι με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις «η Ελλάδα έχει την έβδομη φθηνότερη λιανική τιμή ρεύματος στην ΕΕ των 27».

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον λιγνίτη, είπε η Ελλάδα ακόμη παράγει ρεύμα από λιγνίτη και πως όσα εργοστάσια έχουν κλείσει είχαν συμπληρώσει τις προβλέπομενες ώρες λειτουργίας τους.

«Η παραγωγή αυτή δεν πια η φθηνότερη» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε πως μια φθηνή λύση θα ήταν η ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ωστόσο, είπε ότι η ΔΕΗ απαξιώθηκε εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. «Αν δεν είχε γίνει αυτό, θα είχε προχωρήσει η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, είπε ο κ. Οικονόμου.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας