22:31 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κοντή…μνήμη!

Κοντή…μνήμη!

Αφού έρχονται οσονούπω εκλογές, ευκαιρία να μιλήσουμε για σκάνδαλα. Γιατί μέσες – άκρες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ένα σκάνδαλο -ή και περισσότερα- είναι απαραίτητο. Από τη μία λοιπόν έχουμε το σκάνδαλο με τον υποτιθέμενο -ακόμη- χρηματισμό της Ευρωπαίας μας Εύας Καϊλή.

Μια ομάδα Βέλγων δημοσιογράφων δημοσίευσε τα συμπεράσματα της έρευνάς της για τις περίεργες σχέσεις ευρωπαϊκών θεσμικών παραγόντων με το Κατάρ και το Μαρόκο, και σχεδόν αστραπιαία οι αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου άνοιξαν λογαριασμούς Ευρωβουλευτών, παρακαλώ, πήραν μαρτυρίες, έκαναν έφοδο σε σπίτια και γραφεία, βρήκαν τα πειστήρια του εγκλήματος και προφυλάκισαν τους υπόπτους, μεταξύ των οποίων και η δική μας Εύα Καϊλή.

Αυτά εις την Εσπερίαν, γιατί εδώ στην Ελλάδα όταν προκύψει ένα σκάνδαλο όπως αυτό των υποκλοπών ή των τηλεοπτικών αδειών ή της Novartis, για να πάμε και λίγο παλαιότερα, εμείς, επί μήνες για να μην πούμε χρόνια, αναλωνόμαστε σε «δηλώσεις» και κόντρα δηλώσεις για το γνωστό κουβάρι της διαπλοκής, χωρίς να ανοίγει… ρουθούνι.

Τι μπορούμε να συμπεράνουμε πάνω στο σημείο τομής των δύο σκανδάλων; Αρχικά πως μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας υπάρχει μια τεράστια διαφορά κουλτούρας; Ίσως γιατί στην Ελλάδα η διαφθορά ή η εκτροπή ή οτιδήποτε έχει σχέση με σκάνδαλο αποτελεί λίγο – πολύ συστατικό στοιχείο της πολιτικής. Είναι συνεπώς κάτι… αναμενόμενο.

Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί, αλλά στην Ελλάδα οι διαφορές ανάμεσα στο καλό και το κακό, στο ηθικό και το νόμιμο έχουν μια ρευστότητα… Υπάρχει, ούτως ειπείν, μια… διαφορά σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαφθορά, κυρίως χρονική. Και εκεί ακριβώς βασίζεται η κάθε φορά εκλογική καμπάνια. Στο ότι ο χρόνος όλα τα γιατρεύει… ή πως η μνήμη είναι κοντή.

Δεν είναι έτσι;

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας