7:02 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Α. Λοβέρδος: Στόχος το 3% στις ευρωεκλογές - Αν δεν το πετύχουμε, οι πολίτες μου είπαν όχι οριστικά

Α. Λοβέρδος: Στόχος το 3% στις ευρωεκλογές - Αν δεν το πετύχουμε, οι πολίτες μου είπαν όχι οριστικά

Για τη δημιουργία του κόμματος «Δημοκράτες» μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας πως στόχος τους είναι οι ευρωεκλογές. «Μας ενδιαφέρει το 3% των Ευρωεκλογών. Αν πετύχουμε τον στόχο μας θα κατέβουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν όχι σημαίνει πως οι πολίτες μου είπαν όχι οριστικά».

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, ανακοίνωσε το νέο του κόμμα από τον Έβρο, με αφορμή την «εισβολή αποκλείστηκε στα σύνορα της Ευρώπης to 2020». Όπως δήλωσε η ακριτικές περιοχές της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης. «Ήμουν ο μόνος βουλευτής που υποστήριξε την συνεργασία στρατού και αστυνομίας».

Σε ερώτηση σχετικά με το σε ποιον χώρο θα κινηθεί η παράταξή του, απάντησε πως «θα κινηθούμε στον κέντρο. Ούτε κεντροδεξιά, ούτε κεντροαριστερά, μόνο στον χώρο του κέντρου.» Δήλωσε πως συνειδητά απέφυγε το πράσινο χρώμα αφού δεν ήθελε να δημιουργηθεί [βεντέτα». «Έχω περάσει τις βασικές δεκαετίες της ζωής μου στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αναφορικά με την επιλογή του κόκκινου χρώματος δήλωσε πως σηματοδοτεί την λαϊκότητα του κόμματος. “Μπορώ να συνδυάσω το πατριωτικό με το μεταρρυθμιστικό.»

Όπως είπε στο ψηφοδέλτιο των «Δημοκρατών» θα υπάρχουν απλοί άνθρωποι από την κοινωνία. «Μετά την 25η Μαρτίου θα μάθετε τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος. Είναι ένα πρόσωπο που θα σας εκπλήξει.»

Υποστήριξε πως «Το ΠΑΣΟΚ με την στάση του, τους τελευταίους μήνες αφήνει τον χώρο του κέντρου στην Νέα Δημοκρατία. Με αυτά που λένε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την επιστολική ψήφο, έχουν αφήσει ένα κενό το οποίο προσπαθούμε να καλύψουμε.» Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ «κομπλάρει και κινείται προς την αριστερά. Εμείς στοχεύουμε στην απογοήτευση των πολιτών που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Ψηφίζουν την Νέα Δημοκρατία γιατί δεν έχουν άλλον να ψηφίσουν.»

Παράλληλα, δήλωσε πως στόχος της παράταξης είναι να καλυφθεί η διαφορά του 25%, των δημοσκοπήσεων, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά. Αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών και την σύμβαση 717. Τόνισε πως ο ίδιος πιστεύει στην αξιολόγηση και διερωτήθηκε αν αξιολογήθηκε ο σταθμάρχης της Λάρισας την τετραετία 2019-2023, κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Λένε, ψηφίζουν νόμους αλλά δεν κάνουν».

Όταν ρωτήθηκε αν έγινε ποτέ συζήτηση για να πάει στην Νέα Δημοκρατία, απάντησε πως δεν έγινε ποτέ επίσημη συζήτηση. «Πέρα από τον κύριο Βορίδη και τον κύριο Γεωργιάδη που μίλησαν δημόσια, με προσέγγισαν 5-6 υπουργοί τα ονόματα των οποίων δεν θέλω να αναφέρω. Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Κοιτάω τι μπορώ να κάνω.»

Είπε πως η κυβέρνηση πράττει και θετικά πράγματα. Πως ο ίδιος δεν διστάζει να πει ναι αν γίνει κάτι καλό. «Για τα μη-κρατικά πανεπιστήμια είπα ναι. Αλλά όχι κάθε πολυκατοικία να είναι και ένα πανεπιστήμιο. Το συγκεκριμένο θέμα δεν το έχει αναδείξει ως όφειλε ο πολιτικός διάλογος.» Τόνισε πως, αναφορικά με το νομοσχέδιο, δεν υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα αλλά πολιτικό θέμα.

Τέλος, αναφερόμενος στην διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως κρίθηκε θετικά από τους πολίτες στις εκλογές.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που λέει αλλά δεν κάνει. Θέλω να ακούσει ο πολίτης την φωνή της κοινωνικής λογικής. Αυτήν πρεσβεύω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανδρέας Λοβέρδος: «Δημοκράτες» το όνομα του κόμματός του

Ανδρέας Λοβέρδος στο ΕΡΤNEWS: «Εμπρός» θα είναι το σύνθημά μου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας