4:19 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Χυδαία η προσπάθεια εργαλειοποίησης των Τεμπών από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Χυδαία η προσπάθεια εργαλειοποίησης των Τεμπών από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον υπουργό Υγείας να εξαπολύει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει καμία ασυλία σε τέτοια ζητήματα. Δεν αντιδικώ με γονείς των θυμάτων», ανέφερε αρχικά για το δυστύχημα στα Τέμπη και την «μαύρη» επέτειο ο κύριος Γεωργιάδης στην ΕΡΤ.

«Πως μπορεί να μας κατηγορεί εμάς κάποιος για συγκάλυψη όταν η δίκη για το Μάτι είναι ακόμη στα δικαστήρια; Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ήθελε να δείξει τις ευαισθησίες του για νεκρούς να έβαζαν τα ονόματα από το Μάτι και την Μάνδρα. Όταν δεν έχεις βάλει πανό για το Μάτι και την Μάνδρα, το να βάζεις πανό για τα Τέμπη είναι κάπως επιλεκτική μνήμη», πρόσθεσε για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «είναι χυδαία η προσπάθεια εργαλειοποίησης των Τεμπών».

«Έχουμε φτιάξει ένα σύστημα, το οποίο έχουμε χρηματοδοτήσει και δουλεύει. Το σταματάμε στις 3 το μεσημέρι. Αυτό συμβαίνει με τα χειρουργεία. Η απόφαση δίνει την ελευθερία στις κλινικές του ΕΣΥ για το αν θέλουν να κάνουν βραδινά χειρουργεία. Αν πάμε σε ένα νοσοκομείο με μεγάλες αναμονές σημαίνει πως υπάρχει και μεγάλη ζήτηση. Αυτό σημαίνει πως με τα βραδινά χειρουργεία δίνουμε την δυνατότητα να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Στα πρωινά χειρουργεία θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής σε λίστα», ανέφερε για το ζήτημα των χειρουργείων.

«Φέρνουμε νομοσχέδιο και άρθρο το οποίο θα επιτρέπει στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν μπλοκ παροχών υπηρεσιών ώστε να ασκούν και το επάγγελμά τους πέραν των νοσοκομείων», αποκάλυψε ο κύριος Γεωργιάδης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας