13:27 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

ΑΕΠΠ: Ο υπερήφανος σύζυγος της κυρίας αντιπροέδρου που συντάσσει τροπολογίες

ΑΕΠΠ: Ο υπερήφανος σύζυγος της κυρίας αντιπροέδρου που συντάσσει τροπολογίες

Εξώδικο προς την εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» με αφορμή το δημοσίευμά μας με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2020, με τίτλο «Βαριές σκιές στην Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις», απέστειλε ο κ. Εμμανουήλ Μουζάκης, σύζυγος της αντιπροέδρου της Αρχής, Σταυρούλας Κουρή.

ΑΕΠΠΜε αυτό ο κ. Μουζάκης, εκ των μετόχων της εταιρείας «LexFortis», διαμαρτύρεται για τους λόγους που η εφημερίδα τόλμησε να αναδείξει το μείζον ηθικό ζήτημα το οποίο ανακύπτει εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ίδιος και η δικηγορική εταιρεία του φρόντιζε να «διαφημίζει» την παρουσία της συζύγου του στην Ανεξάρτητη Αρχή μέσω αναρτήσεων σε επίσημες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «…Οι αναρτήσεις έγιναν μόνο και μόνο επειδή αισθανόμουν και αισθάνομαι υπερήφανος για τα επιτεύγματα της συζύγου μου. Και την υπερηφάνειά μου αυτή ήθελα να τη μοιραστώ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, απαντώντας στο δημοσίευμα ο κ. Μουζάκης ο οποίος αδυνατεί, ωστόσο, να εξηγήσει γιατί ως «υπερήφανος σύζυγος», όπως δηλώνει, δεν φρόντισε να διαφημίσει το έργο της κ. Κουρή από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα socialmedia αλλά το έκανε από τις επίσημες σελίδες της δικηγορικής του εταιρείας, η οποία στο site της αναφέρει ότι ασχολείται και με θέματα συμβάσεων, αντικείμενο δηλαδή το οποίο άπτεται της αντιπροέδρου συζύγου του.

Τα ντοκουμέντα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της «Μ» και δημοσιεύθηκαν στο φύλλο με αριθμό 146 δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνεία. Η «LexFortis» σε ανάρτησή της στις 11η Σεπτεμβρίου 2018 στο Facebook με αφορμή την επίσκεψη των μελών της ΑΕΠΠ στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έγραψε: «Η κυρία Ρίτα Κουρή, εκλεκτή συνάδελφος και σύζυγος του συνεταίρου μας στη LexFortis Δικηγορική Εταιρεία κυρίου Εμμανουήλ Μουζάκη κατά την επίσκεψή της, μαζί με τον κ. Πρόεδρο και τα Μέλη της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του.

Η κυρία Κουρή κατέχει τη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου και Μέλους της Α.Ε.Π.Π.. Πρόεδρος της Α.Ε.Π.Π. είναι ο εξέχων Δικαστικός κύριος Φώτιος Κατσίγιαννης τ. Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. Η Α.Ε.Ε.Π. απολαμβάνει διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, υπάγεται μόνο στον έλεγχο της Βουλής και παρέχει την έννομη προστασία στο πεδίο της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών που ανακύπτουν κατά την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών».

Ομοίως η σελίδα της δικηγορικής εταιρείας στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο σύζυγος της κ. Κουρή διαφημίζει και άλλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει η «αντιπρόεδρος» της ΑΕΠΠ.

Διαβάζουμε σε ανάρτηση της 10ης Φεβρουαρίου 2019: «Η αποτελεσματική επίλυση των διαφορών από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών Α.Ε.Π.Π. και η συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Εξαιρετική η θεματολογία του συνεδρίου, που διεξήχθη στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2019, υπό την αιγίδα του ΠτΔ, σε ζητήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις με διαφάνεια και τήρηση των Κανόνων Δικαίου. Στο πάνελ η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Α.Ε.Π.Π. κυρία Ρίτα Κουρή και εκ των εισηγητών του συνεδρίου με θέμα «Αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην ανάθεση των δημόσιων συμβάσεων με τις εγγυήσεις της Α.Ε.Π.Π.» .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σημαντικοί επιστήμονες και εξέχοντες νομικοί της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Καθηγητές, Δικαστικοί κ.λπ.».

Η εφημερίδα, λοιπόν, αναρωτήθηκε -εύλογα- πώς είναι ποτέ δυνατόν η αντιπρόεδρος μιας ανεξάρτητης Αρχής να «διαφημίζεται» μέσω της δικηγορικής εταιρείας του συζύγου της και κατά πόσο αυτό είναι ηθικά ανεκτό.

Επί της ουσίας, ο κ. Μουζάκης δεν απαντά στο εξώδικό του, καθώς πέραν της δικαιολογίας του «υπερήφανου συζύγου» εγκαλεί τη δημοσιογραφική έρευνα και εξαπολύει επίθεση στη «Μ» ισχυριζόμενος ότι ούτε εκείνος ούτε κανείς άλλος από την εταιρεία του δεν έχει χειριστεί υποθέσεις δημοσίων συμβάσεων, ενώ κάνει λόγο για «κακόβουλο δημοσίευμα»!

ΣΥΝΤΆΚΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΏΝ

Το πλέον εντυπωσιακό,όμως, είναι ότι, όπως προκύπτει από την περαιτέρω έρευνα της «Μ», ο κ. Μουζάκης εκτός από «υπερήφανος σύζυγος» εμφανίζεται να είναι και ο συντάκτης τροπολογιών που επιδιώχθηκαν να περάσουν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΑΕΠΠ και τη συγκέντρωση υπερεξουσιών στο πρόσωπο του Προέδρου της.

Είναι ενδεικτικό ότι η τελευταία απόπειρα πραγματοποιήθηκε στο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες. «Πηγές» του υπουργείου ανέφεραν στη «Μ» ότι όπως και κατά το παρελθόν έτσι και τώρα η επικεφαλής της ΑΕΠΠ επιχείρησαν να περάσουν τροπολογία που ουσιαστικά θα αδρανοποιούσε την Ολομέλεια της Αρχής και θα έδινε πλήρης εξουσία στον Πρόεδρο κ. Φώτη Κατσίγιαννη.

Στη διάθεση της εφημερίδας βρίσκεται και η τροπολογία αλλά και η αιτιολογική έκθεση η οποία δόθηκε ως «πάσα» στο υπουργείο.

Από έναν τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήσαμε αποκαλύφθηκε το εξής αδιανόητο: συντάκτης των συγκεκριμένων εγγράφων που διακινήθηκαν είναι ο κ. Εμμανουήλ Μουζάκης, ο οποίος από τη μια «απειλεί» τη «Μ» με αγωγές, εξηγώντας πως πλην του ότι είναι «υπερήφανος σύζυγος» δεν έχει καμία άλλη σχέση με τα έργα και τις ημέρες της κ. Κουρή και από την άλλη εμφανίζεται να είναι ο ιθύνων νους τροπολογιών που επιχειρούνται να ψηφιστούν από το… παράθυρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαριές σκιές στην Ανεξάρτητη Αρχή για τις συµβάσεις

ΟΑΕΔ: Νέα αύξηση δικαιούχων κατά 70.000 για τον Κοινωνικό Τουρισμό- Πότε λήγει η προθεσμία

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας