19:08 Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Αφγανιστάν: Οι γυναίκες θα εργάζονται στον υγειονομικό κλάδο

Αφγανιστάν: Οι γυναίκες θα εργάζονται στον υγειονομικό κλάδο

Κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι θα επιστρέψουν -μερικώς- στο Αφγανιστάν για να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι ΜΚΟ CARE, Save the Children και Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) δήλωσαν ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις από αξιωματούχους των Ταλιμπάν ότι θα επιτραπεί στις γυναίκες να εργάζονται στον υγειονομικό κλάδο.

Οι τρεις οργανώσεις είχαν αναστείλει τις δραστηριότητές τους στο Αφγανιστάν στα τέλη Δεκεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των Ταλιμπάν να απαγορεύσουν στις Αφγανές να εργάζονται. Επρόκειτο για ένα ακόμα μέτρο καταστρατήγησης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα από την ημέρα που οι Ταλιμπάν κατέκτησαν την εξουσία.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των ΜΚΟ διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τους Ταλιμπάν για να επιτραπεί στις γυναίκες να εργαστούν και σε άλλους τομείς, όπως η εκπαίδευση, η διανομή τροφίμων και η καθαριότητα.

Οι μισοί από τους 38 εκατομμύρια κάτοικους του Αφγανιστάν υποφέρουν από πείνα και τρία εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από υποσιτισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφγανιστάν: Τρεις ΜΚΟ αναστέλλουν τη λειτουργία τους μετά την απαγόρευση των Ταλιμπάν στις γυναίκες να εργάζονται

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν επιβάλουν «ολική επαναφορά» στη Σαρία – Οι σκληρές ποινές

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας