22:13 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έβαλαν λουκέτο σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς για λόγους ηθικής

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έβαλαν λουκέτο σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς για λόγους ηθικής

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ανέστειλε τη μετάδοση δύο ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών για εικαζόμενες παραβιάσεις των επίσημων κανονισμών και των «ισλαμικών αξιών».

Οι υποστηρικτές των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης επέκριναν την αναστολή, χαρακτηρίζοντάς την παραβίαση των νόμων που διέπουν τα μέσα ενημέρωσης του Αφγανιστάν.

Η Επιτροπή Παραβιάσεων των Μέσων Ενημέρωσης του υπουργείου Πληροφοριών των Ταλιμπάν ανέφερε σε δήλωση αργά την Τρίτη ότι ένα δικαστήριο θα εξετάσει τις δραστηριότητες των δύο καναλιών, του Noor TV και του Barya TV, και θα αποφασίσει για την τύχη τους.

Η επιτροπή ανέφερε ότι το Noor TV μετέδιδε μουσική και ότι οι γυναίκες οικοδέσποινες και καλεσμένες του δεν ακολουθούσαν τον επίσημο κώδικα ενδυμασίας, ο οποίος απαιτεί από τις γυναίκες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, αφήνοντας μόνο τα μάτια τους ορατά.

Το Κέντρο Δημοσιογράφων του Αφγανιστάν ή AFJC, ένας ανεξάρτητος φορέας παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης, ανέφερε σε μια δήλωση ότι οι αναστολές ήταν «κατά της νομοθεσίας για τα δημόσια μέσα ενημέρωσης της χώρας» και σηματοδότησε ένα ακόμη βήμα προς την καταστολή των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης στη χώρα που διοικείται από τους Ταλιμπάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφγανιστάν: Δύο νέες δημόσιες εκτελέσεις σήμερα από τους Ταλιμπάν

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Οι Ταλιμπάν κατέστησαν παράνομο το να είσαι κορίτσι»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας