4:34 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αφίσες Όρμπαν κατά της Φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος δεν κούνησε ούτε βλέφαρο

Αφίσες Όρμπαν κατά της Φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος δεν κούνησε ούτε βλέφαρο

Το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας ανήρτησε σήμερα αφίσες δυσφημίζοντας την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – η πρώτη φορά που εξαπολύει προσωπική επίθεση εις βάρος της – σε μια εκστρατεία παρόμοια με εκείνη που είχε εξαπολύσει εναντίον του προκατόχου της και είχε εξοργίσει τις Βρυξέλλες.

Οι αφίσες τοποθετήθηκαν σε διαφημιστικές πινακίδες στη διάρκεια της νύχτας ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και εμφανίζουν τη φον ντερ Λάιεν δίπλα στον Άλεξ Σόρος, τον γιο του ουγγρικής καταγωγής επενδυτή Τζορτζ Σόρος, έναν μόνιμο στόχο του κόμματος του Ορμπάν, του Fidesz.

Το σλόγκαν στις αφίσες λέει: «Ας μην κάνουμε ό,τι θέλουν». Ο Σόρος είναι εβραίος και κάποιοι επικριτές θεωρούν ότι ο κεντρικός ρόλος που έχει στην προπαγάνδα του Fidesz είναι ένδειξη αντισημιτισμού, κάτι το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά το Fidesz.

Δεν κούνησε ούτε βλέφαρο

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ δήλωσε πως η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δεν ενοχλήθηκε καθόλου από τις δυσφημιστικές αφίσες του κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν.

«Έδειξα τις εικόνες στην πρόεδρο. Δεν κούνησε ούτε βλέφαρο. Εντελώς ατάραχη», δήλωσε. «Ξέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, πιθανότατα δεν είναι η τελευταία φορά. Έχουμε δουλειές να κάνουμε. Έχουμε να διαχειριστούμε κρίσεις, έχουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας