13:58 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Αφροδίτη Γεροκωνσταντή: «Εννοείται ότι έχω ερωτευτεί γυναίκα»

Αφροδίτη Γεροκωνσταντή: «Εννοείται ότι έχω ερωτευτεί γυναίκα»

«Σπάει» όλα τα ταμπού και μιλάει άπταιστα τη γλώσσα της αλήθειας. Η Αφροδίτη Γεροκωνσταντή ή DiDi, ηθοποιός και plus size μοντέλο, μπορεί να έγινε γνωστή μέσα από το «Big Brother», ωστόσο έχει διανύσει τη δική της διαδρομή πολύ πριν από οποιοδήποτε ριάλιτι.

Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ


Το plus size μοντέλο Αφροδίτη Γεροκωνσταντή αποκαλύπτει στην «Μ» τις δικές της γυμνές αλήθειες και μιλά για τον λαμπερό αλλά και απατηλό κόσμο της μόδας, όπως η ίδια τον έχει βιώσει


Eνθουσιώδης, χαμογελαστή και άνετη, αυτές είναι τρεις λέξεις που την χαρακτηρίζουν κι έτσι την γνώρισα εκείνο το απόγευμα στο INK Lab Tattoo στο Περιστέρι, όπου έγινε η φωτογράφιση. Η Αφροδίτη κάνει ποδαρικό στη «Γυμνή Αλήθεια» της «ΜΠΑΜ» και… αποκαλύπτεται!

Ποια είναι η μεγαλύτερη γυμνή αλήθεια σου;

Ότι είμαι ένα παιδί με πολλές φιλοδοξίες, ονειροπόλα, αυθόρμητη και ενθουσιώδης. Ενώ προσπαθώ πάντα να λάμπω από μέσα προς τα έξω, είμαι βαθύτατα μοναχικός και «θλιμμένος» άνθρωπος, μελαγχολικός. Συνήθως οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται μόνο τη θετική πλευρά μου.

Θυμάσαι την τελευταία φορά που ένιωσες την ανάγκη να απομονωθείς λίγο;

Αυτό συνέβη πριν από κάποιες εβδομάδες που «κλείσαμε» 10 χρόνια από την ημέρα που χάσαμε τον  μπαμπά μου. Ειδικά εκείνη την ημέρα ήθελα να είμαι μόνη μου με τις σκέψεις μου.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις μέσα από τη φωτογράφισή σου στην «ΜΠΑΜ»;

Θέλουν να μας σπρώξουν κάποια πρότυπα, όχι μόνο ομορφιάς, πηγαίνει παραπάνω και από αυτό, αλλά για το πώς βλέπεις τη ζωή. Εγώ νιώθοντας απελευθερωμένη με τον εαυτό μου δεν σημαίνει ότι καταπατώ τα όρια του άλλου. Θέλω να δείξω ότι αν απελευθερωθείς από τα δεσμά του καθωσπρεπισμού, θα είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Αρκετοί έχουν ισχυριστεί ότι προβάλλεις το γυμνό σώμα σου για να το παίξεις άνετη, ενώ δεν είσαι.

Με το σώμα μου και τον γυμνισμό ασχολούμαι χρόνια. Κάνω τόπλες μπάνιο με την οικογένειά μου σε σχετικές παραλίες στην Ελλάδα. Δηλαδή, δεν κάνω κάτι για να προκαλέσω. Όταν η μαμά μου είπε ότι έτσι είναι η Αφροδίτη, είχε κατηγορηθεί και αυτή. Απαράδεκτο. Γιατί δεν μίλησαν ποτέ για το πόσο ειλικρινής και γενναιόδωρη είμαι και στάθηκαν στο αν θέλω να προβάλλω το στήθος ή την κοιλιά μου; Προκαλείς σίγουρα πιο πολύ με έναν κακό χαρακτήρα παρά με ένα γυμνό σώμα.

Σκέφτηκες ποτέ να χάσεις κιλά; Είτε επειδή έπρεπε είτε επειδή απλώς το επιθυμούσες;

Έχω χάσει κιλά κάποια στιγμή στη ζωή μου, γιατί ήθελα να πάρω έναν ρόλο ως ηθοποιός. Αν χρειαστεί να χάσω κιλά για κάτι άλλο, θα τα χάσω π.χ. αν μου πει ο γιατρός μου ότι πρέπει να αδυνατίσω ή αν εγώ νιώθω ότι πρέπει να αδυνατίσω, αλλά αυτό είναι όπως το αν θέλω να κουρευτώ. Το βάρος μου θα έπρεπε να απασχολεί μόνο εμένα. Επίσης, αν αδυνατίσω δεν θα σημαίνει ότι έχω χάσει το mindset μου.

Υπήρξε μια περίοδος που είχες δεχτεί αρνητικά σχόλια δεδομένου ότι είχες πάει στην εκπομπή «Revenge Body» για να χάσεις κιλά.

Ως ηθοποιός και ως Αφροδίτη πήγα. Δεν πήγα ποτέ με το ύφος της κλαμένης αγελάδας που δεν βρίσκει γκόμενο εξαιτίας των κιλών της. Είχα πει ότι δεν βρίσκεις δουλειά όταν έχεις παραπάνω κιλά και πόσω μάλλον στο θέατρο. Ήμουν πολύ ειλικρινής κι αν δει κάποιος το απόσπασμα, θα δει ότι έχασα απλά 13 κιλά. Εξακολουθούσα να είμαι μια παχιά γυναίκα με πολλά κιλά παραπάνω. Τότε είπα ότι δεν το πιστεύω ότι έχασα αυτά τα κιλά, γιατί δεν ήξερα πού τα είχα. Τόσο άνετη είμαι με τον εαυτό μου.

Έχει τύχει να μην σε πάρουν σε κάποια δουλειά εξαιτίας των κιλών σου;

Όταν πήγαινα σε πρακτορεία και τους έλεγα ότι κάνω plus size modeling, γελούσαν και μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει αυτό. Πήγα σε μία εταιρεία που έκανε διαφήμιση για χυμούς και μου είπαν ότι «δεν μπορούμε να σε πάρουμε γιατί αν ο καταναλωτής συνδέσει το προϊόν με εσένα, θα θεωρήσει ότι θα γίνει σαν και σένα, δηλαδή χοντρή». Αυτό ακόμα δεν έχει φύγει από την ελληνική νοοτροπία. Όταν αυτό γίνει, ελπίζω να λένε για εμένα «τα έλεγε αυτή η χοντρή».

Υπάρχουν γυναίκες με κιλά που ανησυχούν για το αν αρέσουν στους άντρες. Ξεχνούν όμως ότι υπάρχουν άντρες που ελκύονται μόνο από χυμώδεις γυναίκες.

Όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτως κιλών, ύψους και ηλικίας είναι όμορφες. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού που λατρεύει τις plus size γυναίκες, και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό. Σε όσους αρέσει και το κρατάνε κρυφό, είναι δυστυχώς γιατί η κοινωνία σού λέει ότι δεν γίνεται να σου αρέσει αυτό. Όπως η κοινωνία λέει «δεν γίνεται να σου αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου ή άνθρωποι με μεγάλη μύτη». Ποιος είναι αυτός που θα ορίσει τι θα σου αρέσει και τι όχι;

Θα σε ενδιέφεραν ερωτικά οι γυναίκες;

Αγαπάω όλο τον κόσμο. Θεωρώ ότι ο ερωτισμός βγαίνει από μέσα και δεν έχει σχέση με το φύλο. Στο κομμάτι της σεξουαλικότητας είμαι πολύ open. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι γενικά είμαστε bisexual, αλλά δεν είμαι απόλυτη αν κάποιος δεν το νιώθει αυτό. It’s Ok.

Δηλαδή θα μπορούσες να ερωτευτείς εξίσου έναν άντρα και μία γυναίκα.

Ναι, εννοείται. Αλλά γιατί όλα πρέπει να έχουν μια ταυτότητα; Be yourself και ανακάλυψε τη σεξουαλικότητά σου και την αλήθεια σου. Όσοι νιώθουν καταπιεσμένοι για το οτιδήποτε, τους ζητάω να μιλήσουν με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να τους ακούσουν. Να μην αρρωσταίνουν τους εαυτούς τους.

Έχεις ερωτευτεί γυναίκα;

Ναι, εννοείται.

Είσαι μία γυναίκα με κοινωνικές ευαισθησίες. Είσαι δίπλα στο κίνημα Be You και στον ιδρυτή του Jim Varounis.

Το «Be You» είναι ένα κίνημα κατά της ενδοσχολικής βίας, αλλά πιάνει όλο το φάσμα του bullying. Με τιμάει που είμαι πρέσβειρα σε κάτι τόσο σπουδαίο. Είναι από τους πιο σημαντικούς τίτλους της ζωής μου.

Τελευταία είσαι πολύ ενεργή στο YouTube και στο TikTok.

Μου έλεγαν πολλά χρόνια να κάνω YouTube, αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ. Από τη στιγμή που δεν απορροφήθηκα σε κάποιο θέατρο, γεννήθηκε η ανάγκη να κρατήσω την επαφή μου με τον κόσμο και να κάνω μία ασφαλή πλατφόρμα, ένα κανάλι με το όνομά μου, με σκοπό να φέρω τον άλλον σε μία ευδιάθετη κατάσταση. Είμαι ενεργή και στο Instagram και στο TikTok. Παρ’ όλα αυτά, ευελπιστώ να δουλέψω ξανά στο θέατρο.

Ένα μεγάλο όνειρό σου Αφροδίτη το κατέκτησες από τη στιγμή που περπάτησες στο Athens Xclusive Week στο Ζάππειο ως plus size model.

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συνέβαινε αυτό. Θα το έκανα ξανά και ξανά ξέροντας ότι αντιπροσωπεύω τόσο κόσμο, είναι ακόμα πιο τέλειο αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάστηκα με την καλλιτέχνιδα που κάνει τα κοσμήματα, την Αγγελική Τσάνης, και αναμένω κι άλλες τέτοιες δουλειές. Να ανοίξουν τα σύνορα του μυαλού στην Ελλάδα και να καταλάβουμε ότι μπορούμε όλοι.

Έχεις συμμετοχή και σε trap video clip;

Συμμετείχα σε ένα clip του Mc Daddy και του Greg. Χάρηκα πολύ για τη συνεργασία, γιατί έσπασε και αυτή τα στερεότυπα, ότι μια juicy κοπέλα μπορεί να είναι ωραία και να νιώθει καλά με τον εαυτό της. Είναι και πολύ σημαδιακή η συνεργασία, γιατί εκεί γνώρισα τον άνθρωπο με τον οποίο είμαι μαζί τώρα. Ήταν φοβερό αυτό που έγινε για εμένα.

Αφροδίτη, θα σκεφτόσουν να γίνεις μανούλα;

Αγαπώ τα παιδιά, αλλά με φοβίζει η ιδέα του παιδιού, ίσως με αγχώνει λίγο. Δεν αμφισβητώ τον εαυτό μου, ότι δεν θα είμαι καλή μαμά, απλά με τρομάζει η ιδέα. Το συζητάω όμως, δεν είμαι κάθετα αντίθετη.

Θα σκεφτόσουν πιο εύκολα την υιοθεσία;

Δεν το συζητώ! Και να ξέρεις ότι αν υιοθετούσα με τον σύντροφό μου, θα παίρναμε ένα πανέμορφο παιδάκι από τη Νότια Αφρική, όπου έχω μεγαλώσει. Πιο εύκολα θα υιοθετούσα παρά θα έκανα δικό μου παιδί. Η υιοθεσία είναι ό,τι πιο όμορφο, είτε υιοθετείς ζωάκι είτε παιδάκι.

Το τελευταίο διάστημα αρκετοί παίκτες ριάλιτι έχουν κατευθυνθεί προς τον χώρο του πορνό. Αν σου γινόταν πρόταση, πώς θα αντιδρούσες;

Μου είχε γίνει πρόταση πολύ πριν από οποιοδήποτε ριάλιτι. Εγώ το βλέπω λίγο πιο open minded, στο εξωτερικό θεωρούνται καλλιτέχνες. Είμαι υπέρ από τη στιγμή που συμμετέχουν δύο ενήλικες, είναι μορφή τέχνης. Καλά κάνουν οι άνθρωποι, να παίρνουν τα λεφτά τους. Και να μην έχουμε το ταμπού «εγώ δεν βλέπω τέτοια πράγματα». Τα βλέπουν όλοι, ας μην είμαστε ψευτοηθικοί. Στη φάση που μου έκαναν την πρόταση, μάλλον δεν μου έφταναν τα λεφτά, ήταν λίγα τα χρήματα που μου πρόσφεραν. Τώρα είμαι έτσι κι αλλιώς σε άλλη φάση, δεν θα συμμετείχα σε κάτι τέτοιο.

Bodypainting artist @SFX: Xenia Karabekiou

Art Direction: Jim Varounis

Location: INK LAB TATTOO by Dimitris Liosis

Αφροδίτη Αφροδίτη Αφροδίτη

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γιαπωνέζα που λατρεύει το ρεμπέτικο – Το live στο facebook με τη Φραγκοσυριανή

Χαμός στην Καινούργιου με τον Αλεξάνδρου (Βίντεο)

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας