5:01 Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αυτό είναι το νέο, άκρως απόρρητο υπερόπλο των ΗΠΑ: Ικανό να διαπεράσει τις άμυνες Κίνας και Ρωσίας [εικόνες]

Αυτό είναι το νέο, άκρως απόρρητο υπερόπλο των ΗΠΑ: Ικανό να διαπεράσει τις άμυνες Κίνας και Ρωσίας [εικόνες]

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πρόκειται να αποκαλύψει το μυστικό βομβαρδιστικό Stealth, ένα αεροσκάφος αξίας 639 εκατ. δολαρίων, με πυρηνικές δυνατότητες, ικανό να διαφύγει από ρωσικούς και κινεζικούς αισθητήρες.

Το προηγμένο βομβαρδιστικό παρουσιάζεται την Παρασκευή στο Palmdale της Καλιφόρνιας και θα επιτρέψει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να διεισδύσει στις πιο σκληρές άμυνες για χτυπήματα ακριβείας οπουδήποτε στον κόσμο.

Κατασκευασμένο από την εταιρεία αεροδιαστημικής άμυνας Northrop Grumman, το B-21 Raider θα είναι «αόρατο» στα ραντάρ του εχθρού, ικανό να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να συνδεθεί με συμμαχικές δυνάμεις, θα διαθέτει «ψηφιακή αποθήκη βομβών» και θα περιλαμβάνει επιλογή να πλοηγείται από απόσταση.

ΗΠΑ: Το πρώτο νέο βομβαρδιστικό εδώ και πάνω από 30 χρόνια
Το B-21 είναι το πρώτο νέο αμερικανικό βομβαρδιστικό εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και θα αντικαταστήσει σταδιακά τα αεροσκάφη B-1 και B-2, που πέταξαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και η Northrop ξεκίνησαν την ανάπτυξη του βομβαρδιστικού το 2015, αφού η εταιρεία κέρδισε τη σύμβαση για τον σχεδιασμό και την παραγωγή του αεροσκάφους.


Το B-21 θα είναι η ραχοκοκαλιά του μέλλοντος της Πολεμικής Αεροπορίας και θα έχει πυρηνικές δυνατότητες, ικανό να χρησιμοποιηθεί για πλήγματα μεγάλης εμβέλειας, επιτήρηση, αναγνώριση και ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει τουλάχιστον 100 από τα νέα βομβαρδιστικά Stealth.

Το νέο βομβαρδιστικό των ΗΠΑ θα μπορεί να εξουδετερώσει τους τελευταίας τεχνολογίας πυραύλους της Κίνας και της Ρωσίας
Η τεχνολογία του βομβαρδιστικού Stealth το καθιστά ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμο, ενώ αναμένεται να εξουδετερώσει ακόμη και τους πιο πρόσφατους ρωσικούς και κινεζικούς πυραύλους εδάφους-αέρος, κάτι που «το 90% του τρέχοντος στόλου βομβαρδιστικών της χώρας είναι ανίκανο να κάνει», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το B-21 θα περιλαμβάνει επίσης μια «ψηφιακή αποθήκη βομβών», η οποία θα επιτρέπει στο αεροσκάφος να ενσωματώνει νέα όπλα πιο γρήγορα από ποτέ και θα εξασφαλίζει ότι το βομβαρδιστικό μπορεί να αναβαθμιστεί εύκολα και οικονομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απειλές σε σπίτι στη Γερμανία για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του με 60.000 εορταστικά λαμπιόνια

ΕΕ: Συμφωνία για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο στα 60 δολάρια μετά την άρση των αντιρρήσεων της Πολωνίας

 

Πηγή:  iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας