11:22 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ακρίβεια: Απλησίαστες οι τιμές στην αγορά παρά τα κυβερνητικά μέτρα

Ακρίβεια: Απλησίαστες οι τιμές στην αγορά παρά τα κυβερνητικά μέτρα

Έρχονται σε λίγες ημέρες, για να δώσουν ανάσες στους καταναλωτές, το «Καλάθι των Νονών» και το «Καλάθι του Πάσχα».

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τίθεται σε ισχύ από τις 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024, ενώ το δεύτερο από τις 24 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024. Σε ισχύ εντωμεταξύ έως τις 4 Μαΐου, είναι και το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Το «Καλάθι του Πάσχα» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε να αποτελέσει μία επιπλέον λύση για τους καταναλωτές.

Στο «Καλάθι του Πάσχα» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

  • Αρνί
  • Κατσίκι
  • Τσουρέκι
  • Πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα

Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα.

Το τελευταίο διάστημα οι τιμές στη βενζίνη είναι ανοδικές ενώ τα τελευταία γεγονότα στην Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί στην τιμή των καυσίμων.

Ωστόσο παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το Πάσχα η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα να φτάσει ακόμα και τα 2,10 ευρώ ανά λίτρο από 1,99 ευρώ/λίτρο που βρίσκεται σήμερα

Για την κατάσταση στην αγορά όπως και για την πορεία της τιμής της βενζίνης ενόψει Πάσχα μίλησε στο Newsbomb , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «οι τιμές της βενζίνης ξεκίνησαν να ανεβαίνουν από αρχές του 2024. Βιώνουμε αυξήσεις περί τα 22 λεπτά από τις 15 Ιανουαρίου έως σήμερα.

Στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης δεν έχει σημειωθεί αύξηση και αυτό που έγινε στην Μέση Ανατολή το περασμένο Σάββατο με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δεν έχει αποτυπωθεί στις τιμές των καυσίμων».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ


 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας