21:26 Τρίτη 17 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Αλέξης Πατέλης: Αμερικανικές επενδύσεις ανακοινώνονται από Δευτέρα

Αλέξης Πατέλης: Αμερικανικές επενδύσεις ανακοινώνονται από Δευτέρα

Σε δύο σημαντικές εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων από αμερικανικές εταιρείες αναφέρεται μέσω Twitter ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατέλης έγραψε ότι «αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων».

Αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων

 

Στη διάλεκτο της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων, ένα τόσο λακωνικό μήνυμα σχετικά με επερχόμενα γεγονότα χαρακτηρίζεται σαν «teaser». Είναι, δηλαδή, μια προειδοποιητική ενημέρωση για επικείμενες, σημαντικές εξελίξεις.

Επί του παρόντος δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις εξαγορές στις οποίες αναφέρεται ο Αλέξης Πατέλης. Από κυβερνητικής πλευράς τηρείται μυστικότητα ακόμη και για τον κλάδο στον οποίον θα αναπτυχθούν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Εικάζεται, πάντως, ότι πρόκειται για εξαγορές εν λειτουργία ελληνικών εταιρειών, οι οποίες όμως θα συνοδευτούν επίσης από περαιτέρω κινήσεις εκ μέρους των εμπλεκόμενων αμερικανικών επιχειρήσεων εντός του 2022. Επομένως, με κάθε επιφύλαξη, οι εν λόγω εξαγορές είναι το «πρώτο πιάτο», ένα αρχικό βήμα πριν από μεγαλύτερες επενδύσεις οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός των ημερών, πιθανόν η μία στην αρχή της εβδομάδας που αρχίζει από αύριο, ενώ η δεύτερη εξαγορά θα δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή ή και λίγο αργότερα.

Πηγή: Protothema.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας