7:08 Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Αναστέλλεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης - Μετά από 40 ταξίδια

Αναστέλλεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης - Μετά από 40 ταξίδια

Ανεστάλη, μετά από 40 δρομολόγια, η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Levante Ferries, τα δρομολόγια θα ξαναρχίσουν για την καλοκαιρινή σεζόν 2023, αν και δεν είναι γνωστή ακόμη η ακριβής ημερομηνία έναρξής τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στη Σμύρνη, Γιουσούφ Οζτκούρκ, επικαλούμενος λόγους χαμηλής ζήτησης, για την ελληνική εταιρεία η θαλάσσια αυτή διασύνδεση ήταν ασύμφορη.

Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, σημειώνοντας πως «η απόφαση δεν είναι αποδεκτή από εμάς, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες σ’ αυτή τη γραμμή για σχεδόν 8 χρόνια με στόχο να μεταφέρονται ταχύτερα τα εξαγωγικά φορτία της Τουρκίας στην Ευρώπη».

Η ανακοίνωση της εταιρείας

H Levante Ferries Group ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, το χειμερινό πρόγραμμα των δρομολογίων της γραμμής Θεσσαλονίκης – Σμύρνης ολοκληρώνεται στις 30/11/2022.

Από την έναρξη των δρομολογίων στις 10/10/2022 η εταιρεία πραγματοποίησε ήδη 40 ταξίδια, θέτοντας τις βάσεις για την απρόσκοπτη επιβατική και εμπορική διασύνδεση των δύο χωρών.

Αυτή η δίμηνη εξυπηρέτηση της γραμμής αποτελεί χρήσιμη παρακαταθήκη για την εύκολη και γρήγορη επανεκκίνηση των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν 2023.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση.

H Levante Ferries ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί της για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του μοναδικού εγχειρήματος, καθώς και όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν μαζί της σε αυτό το πρωτοποριακό και ιστορικό ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Πλακιωτάκης: Η ακτοπλοΐα, η μεγαλύτερη πρόκληση «πράσινου» μετασχηματισμού

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Νοβοροσίσκ!

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας