17:37 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ανοίγει την ΕΡΤ το ΣτΕ

Ανοίγει την ΕΡΤ το ΣτΕ

Υπέρ της επαναφοράς του σήματος της ΕΡΤ αναμένεται να αποφανθεί -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- ο πρόεδρος του ΣτΕ, κ. Μενουδάκος. Η απόφαση ενδέχεται και να ανακοινωθεί σήμερα, να συμπέσει δηλαδή με την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣτΕ θα αποφανθεί υπέρ της αποκατάστασης της εκπομπής του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά με αυστηρά περιορισμένο προσωπικό ασφαλείας χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτό το προσωπικό.

Απερρίφθη το αίτημα του δημοσίου για αναβολή της διαδικασίας για την ΕΡΤ

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν έγινε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων του Δημοσίου για προθεσμία, προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία για την υπόθεση του αιφνιδιαστικού λουκέτου στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, την Τρίτη, 11 Ιουνίου.

Οι δικηγόροι του δημοσίου αμφισβήτησαν τη δυνατότητα του προέδρου του ΣτΕ για την έκδοση προσωρινής διαταγής, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Αναστολών. Αμφισβήτησαν επίσης ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ συνιστά κανονιστική πράξη και ως εκ τούτου δεν προσβάλλεται. Από πλευράς ΠΟΣΠΕΡΤ, οι δικηγόροι έθεσαν εκ νέου τα προβλήματα συνταγματικότητας που τίθενται με το λουκέτο στην ΕΡΤ και προσκόμισαν νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η μη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης καταστρατηγεί θέματα πολιτικής προστασίας, ασφάλειας και εθνικής άμυνας της χώρας. Τόνισαν ότι η επίμαχη ρύθμιση στερείται συνταγματικής νομιμοποίησης, ενέχει πρόδηλη πολιτική σκοπιμότητα διότι παρακάμφθηκε μεταξύ άλλων η βουλή και με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρακάμφθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης μίλησαν για τη ζημία που υφίσταται το δημόσιο από τη μη λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ επεσήμαναν ότι εκ των υστέρων ορίστηκε διαχειριστής της εταιρείας. Επιπλέον, προέβαλαν το επιχείρημα πως ακόμη δεν έχουν συντελεστεί οι απολύσεις των εργαζομένων. Επίσης, παρουσίασαν γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει νόμιμη δυνατότητα της ΕΡΤ, να μεταβιβάσει τα πνευματικά δικαιώματα σε άλλο φορέα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας