18:29 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Άνοιγμα Δημοτικών: Παράταση σχολικού έτους μέχρι 26 Ιουνίου - Μέχρι 31 Ιουλίου για τους παιδικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς

Άνοιγμα Δημοτικών: Παράταση σχολικού έτους μέχρι 26 Ιουνίου - Μέχρι 31 Ιουλίου για τους παιδικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, μετέχουν εκτός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε επίσης:

Είναι επίσημο: 1η Ιουνίου ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Ανοίγουν τα δημοτικά τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί για τα δημοτικά η καταληκτική ημερομηνία παράταση του σχολικού έτους είναι 26η Ιουνίου.

  • Ολοήμερο δεν θα υπάρχει προς το παρόν σχολείο
  • Τα τμήματα άνω των 15 ατόμων
  • Θα πηγαίνουνε τα μισά εκ περιτροπής ενώ τα τμήματα κάτω των 15 μαθητών θα πηγαίνουν κάθε μέρα για μάθημα
  • Τα κυλικεία δεν θα λειτουργούν η χρήση μάσκας είναι προαιρετική στα σχολικά και στην ταξη
  • η απουσία του παιδιού θα είναι απλά με μία δήλωση του γονέα

Διαβάστε επίσης:

Οι ιδανικότερες συνθήκες για το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

 

Άδεια ειδικού σκοπού

Οι γονείς θα παίρνουν άδεια ειδικού σκοπού για τις ημέρες που τα παιδιά θα μένουν σπίτι εξ’ αιτίας των εκ περιτροπής μαθημάτων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Τάσος Σπαντιδέας παθολόγος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ επιβεβαιώνει αυτά που αποκάλυψε η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» με την συνέντευξη της καθηγήτριας παιδιατρικής λοίμωξιολογιας Μαρίζας Τσολιά «ότι δεν υπάρχει σχεδόν διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα ποσοστά είναι σχεδόν μηδαμινά και ότι οι συνθήκες είναι οι πλέον ιδανικές για να ανοίξουν τα σχολεία και να χρησιμοποιηθεί αυτή η περίοδος και σαν δοκιμαστική περίοδος για το τι μέλλει γενέσθαι».

Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί 

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου. Ισχύει το ίδιο και για τους δημόσιους και για τους ιδιωτικούς σταθμούς.

ΚΑΠΗ και κατασκηνώσεις

Όσον αφορά τα ΚΑΠΗ, τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας για να διασφαλιστεί η προστασία των ηλικιωμένων.

Για τους ηλικιωμένους ο κ. Σπαντιδέας σχολίασε ότι «με αυτήν την τόσο χαμηλή διασπορά του ιού που ουσιαστικά τον καθιστά ανύπαρκτο οι παππούδες και γιαγιάδες μπορούν να επιτελέσουν τις βασικές βοηθητικές υποστηρικτικές δράσεις στην ελληνική οικογένεια δηλαδή μπορούν να πάρουν ας πούμε για παράδειγμα το παιδί από τον παιδικό σταθμό ή το δημοτικό μπορούν να βοηθήσουν σε ένα ποσοστό δε χρειάζεται να είναι εντελώς αποκομμένοι από τη ζωή της οικογένειας και σε καραντίνα καθότι ο κορωνοϊός δεν κυκλοφορεί πια αναμεσά μας.»

Αναφορικά με την λειτουργία των κατασκηνώσεων ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα κάποια απόφαση όμως αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, αφού εισηγηθούν οι ειδικοί.

 

 

 

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας