4:22 Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ για το σήμα της ΝΕΡΙΤ

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ για το σήμα της ΝΕΡΙΤ

Ήδη ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αριστεράς σχετικά με την εκπομπή του νέου σήματος της ΝΕΡΙΤ που από το πρωί της Δευτέρας εμφανίζεται μέσα από τα κανάλια 48 και 52, ως ένδειξη σταθμού, πάνω από τις χρωματιστές μπάρες που σημαίνουν ότι δεν υπάρχει ακόμη πρόγραμμα διαθέσιμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ εξέφρασαν μέσα από τις ανακοινώσεις τους την έντονη αντίδραση τους για τα νέα δεδομένα:

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ακόμη προκλητική επίδειξη αυταρχισμού

 

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Η παράνομη εκπομπή του νέου σήματος της ΝΕΡΙΤ από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί μια ακόμη προκλητική επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά.[/quote_text]

Πρόκειται για μια πράξη τηλεπειρατείας εκ μέρους του πρωθυπουργού. Παρότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν έχει ψηφισθεί κανένας νόμος για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, η Κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια νομιμότητας, αποδεικνύοντας πως για αυτήν η νομιμότητα ισχύει μόνο όταν εξυπηρετεί της επιδιώξεις της.

Τώρα πια όλοι συνειδητοποιούν πως το πραγματικό δίλημμα είναι δημοκρατία ή μνημόνιο. Την απάντηση θα την δώσει ο λαός μας».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει τετελεσμένα

 

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την Digea που από το πρωί εκπέμπει σήμα της νέας εταιρίας ΝΕΡΙΤ στη συχνότητα της ΕΡΤ. Με αυτό τον τρόπο και με την ενίσχυση των εκβιασμών, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει τετελεσμένα.[/quote_text]

Οι απειλές και οι εκβιασμοί πρέπει να πέσουν στο κενό. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ. Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής σήμερα στις 7 το απόγευμα».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας