17:45 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Απάντηση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την φαρμακευτική πολιτική @ThanosPlevris

Απάντηση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την φαρμακευτική πολιτική @ThanosPlevris

«Το μεγαλύτερο δώρο στην φαρμακοβιομηχανία φέρει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό Υγείας τον κ. Ξανθό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Παρέλαβαν καθεστώς τιμολόγησης μέσου όρου 3 χαμηλότερων τιμών στις χώρες της ΕΕ, χωρίς «κόφτη» και παρέδωσαν τιμολόγηση μέσου όρου 2 χωρών Ευρωζώνης με «κόφτη», υπακούοντας τις απαιτήσεις των φαρμακοβιομηχανιών για προστασία της τιμής των φαρμάκων.

Πλέον, με τις νέες διατάξεις τιμολόγησης, που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται διαπραγματεύσεις με έλεγχο του όγκου κατανάλωσης και εκτίμηση της χαμηλότερης τιμής σε όλη την ΕΕ, ενώ προβλέπεται δυνατότητα μείωσης τιμής ακόμη και χωρίς προστατευτικό «κόφτη», εάν χρειαστεί.

Οι δε ανασφάλιστοι προστατεύονται πλήρως, αλλά πλέον θα ελέγχεται η προκλητή συνταγογράφηση, καθώς τα τελευταία χρόνια η δαπάνη διπλασιάστηκε με συνταγές σε ΑΜΚΑ, που δεν αντιστοιχούσαν σε ανθρώπους με κατοικία στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να πληρώνει 310 εκ. €.

Αυτά τα μέτρα δεν αρέσουν ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην φαρμακοβιομηχανία, αλλά προστατεύουν τα χρήματα των φορολογουμένων».

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας