14:32 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι μετανάστες από τη νησίδα στον Έβρο

Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι μετανάστες από τη νησίδα στον Έβρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των Αρχών στον Έβρο για τον απεγκλωβισμό των 90 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε νησίδα στα Μαράσια.

Οι πρώτοι μετανάστες που απεγκλωβίστηκαν από το ποτάμι μεταφέρθηκαν συνοδεία των Αρχών σε πούλμαν. Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες με μικρά παιδιά.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του Seleo.gr, οι μετανάστες ευχαριστούν τους Έλληνες που τους διέσωσαν. Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Νωρίτερα, για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαξίμου για Έβρο: Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα

«Η Κομισιόν στέλνει επιστολή-κόλαφο στην Ελλάδα»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας