8:02 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Απεργία: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Τετάρτη

Απεργία: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Τετάρτη

Έκτακτα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη, στο κέντρο της Αθήνας, από τις 09:30 το πρωί, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν «σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών», σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της [λατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), η οποία, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα ακινητοποιήσει τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Απόφαση συμμετοχής έχει λάβει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΗΣΑΠ, τραμ).

Παράλληλα, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, τα αστικά λεωφορεία αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00, λόγω των στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το σωματείο διεκδικεί δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, συλλογική σύμβαση εργασίας και προσλήψεις προσωπικού. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομοσπονδία Αστυνομικών για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού: Πού να καταλάβει ο χορτάτος τον πεινασμένο

Έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στον Βόλο – Σείστηκε η περιοχή

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας