12:41 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Απίστευτη… απάτη για να παρκάρουν σε θέσεις ηλεκτρικών

Απίστευτη… απάτη για να παρκάρουν σε θέσεις ηλεκτρικών

Το θέμα με τις θέσεις φόρτισης και της κατάληψής τους από μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά ευδοκιμεί και σε άλλες «πολιτισμένες» χώρες της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι τα πρόστιμα είναι βαριά σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ρισκάρουν παρκάροντας παράνομα σε μία θέση φόρτισης.

Εδώ κάνει την είσοδό του το εφευρετικό μυαλό που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή που βλέπουμε στο video.

 

Πρόκειται για έναν αντάπτορα-μαϊμού που μοιάζει με είσοδο θύρας φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου και μπαίνει πάνω στην τάπα βενζίνης του συμβατικού μοντέλου.

Όπως βλέπουμε ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης AMG πηγαίνει στην συνέχεια στον φορτιστή, παίρνει το καλώδιο, και βάζει την φίσα στην ψεύτικη υποδοχή.

Η όλη κατασκευή είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και είναι ικανή να ξεγελάσει όσους δεν είναι πιο παρατηρητικοί ή δεν βλέπουν τις «μπούκες» από τις εξατμίσεις της AMG.

Το θέμα είναι βέβαια ότι ρισκάρεις να πέσεις σε κάποιον που γνωρίζει καλά τα περί ηλεκτροκίνησης, οπότε μάλλον το πρόστιμο δεν πρόκειται να το γλιτώσεις.

Πάντως, για τα θέματα της δημόσιας φόρτισης έχουμε γράψει και παλαιότερα εδώ, και συνήθως το μεγαλύτερο θέμα δημιουργείται όχι τόσο από τα συμβατικά αυτοκίνητα, όσο από τα ηλεκτρικά (και κυρίως τα PHEV) τα οποία καταλαμβάνουν μία θέση φόρτισης χρησιμοποιώντας την περισσότερο ως χώρο στάθμευσης αδιαφορώντας για τους άλλους χρήστες.

Όπως και να έχει, η εφευρετικότητα αυτού που κατασκεύασε αυτό το μικρό κομμάτι πλαστικό είναι αξιοσημείωτη. Και αναμφίβολα κερδίζει τον τίτλο της χρονιάς για την πιο ευφάνταστη «μαϊμουδιά» που έχουμε δει.

newsauto.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας