14:50 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Όλη η αλήθεια για την άτυχη Σταυρούλα!

Αποκάλυψη: Όλη η αλήθεια για την άτυχη Σταυρούλα!

Το μεσημέρι της 25ης Αυγούστου 2023 ο ιατροδικαστής Πειραιά Σωκράτης Τσαντίρης μόλις έχει επιστρέψει στην υπηρεσία από τις καλοκαιρινές διακοπές του όταν έρχεται αντιμέτωπος με μια μακάβρια μεν, αλλά συνηθισμένη για εκείνον περίπτωση.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


• Τι αποκαλύπτουν η ιατροδικαστική έκθεση και η τοξικολογική εξέταση για την 53χρονη από την Κυψέλη
• Οι κακώσεις (που δεν υπάρχουν), η λήψη αγχολυτικού (Xanax) και τι ερευνούν οι Αρχές.


Τη σορό μιας 40χρονης, όπως την προσδιορίζει, γυναίκας βάρους 80-90 κιλών, η οποία όμως βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 10.45 το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Αυγούστου, δύο λιμενικοί είχαν εντοπίσει το πτώμα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Πόρου, κοντά στη βραχονησίδα Πλατειά. Δύο ώρες αργότερα την παρέδιδαν σε ένα γραφείο τελετών στον Γαλατά προκειμένου να μεταφερθεί στο νεκροτομείο Πειραιά.

Ο ιατροδικαστής παρατηρεί ότι μαζί με τη σορό της άγνωστης γυναίκας υπάρχουν ενδύματα αλλά και αξεσουάρ: ένα ροζ κοκαλάκι στα μαλλιά, μαύρος στηθόδεσμος και μαύρο μπικίνι. Αγνοούνται τα κοσμήματα και το ρολόι, το οποίο -προς στιγμήν- χάθηκε για να ανευρεθεί αργότερα… Έξι μήνες μετά, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, οι Αρχές καταφέρνουν να ταυτοποιήσουν (μέσω δείγματος DNA) ότι το πτώμα της άγνωστης γυναίκας δεν είναι άλλο από την 53χρονη Σταυρούλα Γκουγκούλια, η οποία είχε εξαφανιστεί από την Κυψέλη. Επί έξι ολόκληρους μήνες η σορός παρέμενε στα αζήτητα, στον ψυκτικό θάλαμο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά. Της υποθέσεως έχει επιληφθεί το Ανθρωποκτονιών. Αυτοκτονία, τραγικό δυστύχημα ή κάτι άλλο; Αυτά είναι τα τρία σενάρια τα οποία ερευνώνται, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει σαφή απάντηση μέχρι στιγμής, παρότι το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας μοιάζει να ξεθωριάζει. Όχι για όλους όμως. «Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι εάν η Σταυρούλα πνίγηκε ή την έπνιξαν», αναφέρει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ερευνητής της υπόθεσης.

Σταυρούλα

Το missing alert για την άτυχη γυναίκα που είχε εκδοθεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Ιατροδικαστική

Από την ιατροδικαστική έκθεση του κ. Τσαντίρη, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», προκύπτει ότι η σορός της Σταυρούλας «δεν μίλησε». Απλώς «ψιθύρισε», αποκλείοντας τον θάνατο εξαιτίας ενδεχόμενης δηλητηρίασης ή κακώσεων. «Απροσδιόριστος θάνατος αποκλειόμενης της δηλητηρίασης από τις κατηγορίες φαρμάκων που αναζητήθηκαν αλλά και των κακώσεων. Με δεδομένη τη μη εξέταση των σπλάχνων (λόγω σήψης), δεν μπορούμε να αποκλείσουμε παθολογικά αίτια θανάτου. Έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της ιατροδικαστικής εξέτασης και του θανάτου», αναφέρεται χαρακτηριστικά, καθώς εκτιμάται ότι η Σταυρούλα έχασε τη μάχη με τη ζωή τουλάχιστον 4 με 5 ημέρες προτού εντοπιστεί.

Σταυρούλα

Ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης που διενήργησε την νεκροψία.

Τοξικολογικές

Εξαιτίας της προχωρημένης σήψης στην οποία βρισκόταν η σορός της 53χρονης γυναίκας, ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να προχωρήσει σε λήψη αίματος προκειμένου να διενεργηθούν τοξικολογικές εξετάσεις. Φρόντισε όμως οι συγκεκριμένες εξετάσεις να γίνουν λαμβάνοντας δείγμα ήπατος που ήταν ικανό να αποκαλύψει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Βάσει, λοιπόν, της υπ’ αριθ. 2728/23 έκθεσης τοξικολογικής εξέτασης προέκυψε ότι η άτυχη Σταυρούλα δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά αντιθέτως είχε κάνει χρήση της ουσίας αλπραζολάμη, του γνωστού ιατρικού σκευάσματος Xanax, το οποίο λαμβάνεται για την αντιμετώπιση του άγχους μόνο με ιατρική συνταγή ψυχιάτρου. «…Ελήφθη δείγμα ήπατος για τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2728/23 έκθεση τοξικολογικής εξετάσεως στο αποσταλέν δείγμα δεν διαπιστώθηκε συγκέντρωση οινοπνεύματος και ανιχνεύθηκε η παρουσία αλπραζολάμης – κατηγορία βενζοδιαζεπινών», καταγράφεται χαρακτηριστικά στην έκθεση. Εκείνο, βέβαια, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί είναι η ακριβής ποσότητα των αγχολυτικών χαπιών που είχε καταναλώσει, καθώς η κατάσταση της σορού δεν επέτρεψε τον ποσοτικό έλεγχο.

Θάνατος μέσα στη θάλασσα

Σημείο-κλειδί το οποίο αποκλείει -σύμφωνα με τις Αρχές- το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι να δολοφόνησαν τη Σταυρούλα στη στεριά και να ήθελαν να παρουσιάσουν το φευγιό της ως ατύχημα είναι το γεγονός πως βάσει της ιατροδικαστικής έκθεσης δεν υπήρχαν κακώσεις στο σώμα ή στο κεφάλι. «…Μαλακά μόρια κεφαλής, άνευ κακώσεων-ευρημάτων. Μετά τη διάνοιξη της κεφαλής, στα οστά του θολού κρανίου, δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις», καταγράφεται συγκεκριμένα. Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο της Σταυρούλας, ο αρμόδιος ιατροδικαστής επισήμανε ότι «δεν επισκοπούνται εξωτερικές ουλές ή δερματικές βλάβες». Ως εκ τούτου οι ερευνητές της υπόθεσης σημειώνουν πως ό,τι συνέβη, συνέβη μέσα στη θάλασσα. «Είτε η Σταυρούλα πνίγηκε εκούσια μέσα στη θάλασσα, δηλαδή αυτοκτόνησε, είτε για κάποιο λόγο έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια πνίγηκε, είτε ενδεχομένως κάποιος την έπνιξε. Πάντως το τελευταίο ενδεχόμενο είναι ιδιαίτερα αδύναμο καθώς υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι την είδαν μόνη της στην παραλία. Από την άλλη, ποιος είναι εκείνος ο οποίος θέλει να αυτοκτονήσει και βουτάει με το μαγιό μέσα στη θάλασσα;», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη το πτώμα της γυναίκας.

Εξαφάνιση, δήλωση και συγκάτοικος

Η υπόθεση, όπως προκύπτει από την έρευνα της «Μ», έχει αρκετά κομμάτια του παζλ τα οποία οφείλουν να συντεθούν προκειμένου να προκύψει η μεγάλη εικόνα. Η Σταυρούλα εξαφανίσθηκε τον Αύγουστο του 2023. Η εξαφάνισή της δηλώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από συγγενικό της πρόσωπο, ενώ οι αστυνομικές Αρχές επελήφθησαν τον Φεβρουάριο. Μιλώντας σε ΜΜΕ η συγκάτοικος της 53χρονης γυναίκας, Στέλλα, ανέφερε ότι την ημέρα της εξαφάνισης πήρε στην τσάντα της περίπου 300 ευρώ σε μετρητά και το κινητό της. Την περιέγραψε ως ευδιάθετη και υποστήριξε πως της είπε ότι θα συναντούσε κάποιο άτομο στην πλατεία Κυψέλης, το οποίο θα την προσλάμβανε σε μια δουλειά. Οι ώρες περνούν και η Σταυρούλα δεν επιστρέφει στο σπίτι ούτε την ίδια μέρα ούτε την επόμενη. Τότε η συγκάτοικος την καλεί στο τηλέφωνο, το οποίο έδειχνε να είναι κλειστό. Αυτό συνεχιζόταν για ημέρες, με τη φίλη της να μη δηλώνει την εξαφάνισή της. Όπως υποστηρίζει η ίδια, στην αρχή θεωρούσε ότι «έχει πάει κάπου για να ξεκουραστεί, διακοπές, καθώς ήταν καλοκαίρι», μετά σκεφτόταν ότι «έχει κρυφτεί εσκεμμένα για να την κάνει να ενδιαφερθεί», όμως οι ημέρες περνούσαν χωρίς κανένα σημάδι της γυναίκας και με τη συγκάτοικο να συνεχίζει να μη δηλώνει την εξαφάνισή της.

Η ίδια (η συγκάτοικος) παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν το πρώτο λάθος το οποίο έκανε, καθώς φοβήθηκε ότι είχε αργήσει πολύ να το κάνει και πως «θα υπήρχε πρόβλημα». Το δεύτερο λάθος είναι ότι λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της 53χρονης πήγε και σήκωσε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 11.000 ευρώ «για ανάγκες που είχαν προκύψει, όπως λογαριασμοί, ενοίκια, ερευνητής και δικηγόροι», όπως είπε. Ωστόσο όταν σήκωσε τα χρήματα δεν είχε εμφανιστεί ακόμα η ανάγκη να πληρώσει ερευνητή και δικηγόρους, καθώς τότε κανείς δεν γνώριζε ότι είχε εξαφανιστεί η Σταυρούλα. Και αυτή την πράξη της τη χαρακτήρισε λανθασμένη. «Ότι έχουν γίνει δύο λάθη δεν σημαίνει ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια, ίσως γι’ αυτό θα πρέπει να δεχθώ και τις συνέπειες», λέει η ίδια και προσθέτει πως «ενστικτωδώς σκέφτηκα ότι κάτι της έχει συμβεί και ότι δεν θα γυρίσει».

Η συγκάτοικος της Σταυρούλας παράλληλα αποκάλυψε ότι η 53χρονη το τελευταίο διάστημα δεν ήταν πολύ στα καλά της, καθώς συζητούσε για ευθανασία, έπαιρνε ηρεμιστικά χάπια και με το ζόρι σηκωνόταν από το κρεββάτι.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2022 μια φίλη της Σταυρούλας είχε αυτοκτονήσει. Οι πρώτες ενδείξεις έδειχναν πως πήδηξε από το διαμέρισμα του σπιτιού της, αλλά οι Αρχές διαπίστωσαν στη συνέχεια πως είχε μαχαιρωθεί μόνη της με ένα μαχαίρι προτού πηδήξει.

Επιπλέον, η Αστυνομία βρήκε ένα σημείωμα της 44χρονης γυναίκας που έγραφε: «Λυπάμαι, δεν αντέχω άλλο τη ζωή μου». Τότε δεν είχαν βρεθεί στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, ενώ συγγενικά της πρόσωπα είπαν πως ο γραφικός χαρακτήρας ήταν δικός της.

Η συγκάτοικος, ο πατριός και το γράμμα

Η συγκάτοικος της Σταυρούλας, Στέλλα, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μετά την ταυτοποίηση της σορού, αποκάλυψε ότι η 53χρονη είχε ένα μεγάλο παράπονο, το οποίο τη βασάνιζε και επηρέαζε την ψυχολογία της. «Έχω κάποιο παράπονο από τον πατριό της. Όχι εγώ. Η Σταυρούλα. Μέσω Σταυρούλας έχω παράπονο. Είμαι χαμένη. Από κάποιους κατηγορήθηκα… Αναφέρομαι στο σημείωμα που άφησε. Η ζωή με προστάζει να πάω μπροστά. Κρατιέμαι από τα δόντια, έχω κάποια άλφα ηλικία, πρέπει να μηδενίσω το κοντέρ της ζωής, να ξαναρχίσω. Είμαι μόνη στον κόσμο. Θέλω να συνέλθω. Ήξερε κολύμπι. Τη θάλασσα την αγαπάμε όλοι, της άρεσε να βλέπει τον ορίζοντα, αλλά να κολυμπήσει με 8 μποφόρ και στις 11 το βράδυ δύσκολο… Είχαμε πάει πριν από 10-15 χρόνια μαζί εκεί, αλλά δεν είχε μπει στη θάλασσα, μόνο εγώ είχα μπει. Δεν ήταν μαγιό. Εσώρουχα θα ήταν. Εάν μου έλεγε ότι θα πάει να κάνει μπάνιο πριν φύγει, θα της έλεγα: δεν πάμε καλά, τι μπάνιο, από πού κι ως πού; Δεν περίμενα να βάλει τέλος στη ζωή της. Ήταν στενοχωρημένη, ήταν χάλια, αλλά τόσο πολύ δεν πήγαινε το μυαλό μου. Δεν ήταν έγκλημα. Βρέθηκε κάποιο χτύπημα πάνω της; Κάτι; Ίσως να υπάρχει κάποιος πόνος της Σταυρούλας που την οδήγησε εκεί, τον οποίο δεν μου τον έλεγε. Το έγραψε όμως και αναφέρεται σε ένα πρόσωπο της οικογένειας», είπε.

Ο πατριός

Από την πλευρά του ο πατριός της 53χρονης έστειλε μήνυμα στη συγκάτοικο να παρευρεθεί στην κηδεία της επί 26 χρόνια φίλης της και να είναι δίπλα στην οικογένεια. Όταν ενημερώθηκε για το σημείωμα, πριν ακόμα βρεθεί η σορός, είχε εκφράσει την επιθυμία να τα ξαναβρεί με τη Σταυρούλα, αρκεί να την έβρισκαν ζωντανή.

Το γράμμα

Όπως αποκαλύφθηκε, η Σταυρούλα είχε γράψει και ένα σημείωμα το οποίο εξέφραζε την απογοήτευσή της προς ένα οικείο της πρόσωπο. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «…Γιατί δεν με έβαλες στο Δημόσιο; Ένα μεγάλο ‘‘γιατί;’’. Ό,τι και να έκανα ήμουν λάθος. Είχα μαθησιακά προβλήματα. Μετά από χρόνια ψυχοθεραπείας έβγαλα 17,7. Φεύγω χωρίς χρήματα. Τα τραύματα στην ψυχή μου δεν έκλεισαν ποτέ. Με εγκατέλειψες. Ο αδελφός σου (όνομα πολιτικού). Η (όνομα πολιτικού) ήταν η βοήθεια και είχες δώσει τον λόγο σου. Δεν με ήθελες ποτέ. Γιατί; Φεύγω με αξιοπρέπεια. Το κρίμα στον λαιμό σου. Η ζωή μου ήταν κόλαση. Σε ευχαριστώ.

ΥΓ. Πολλή βία λεκτική. Με μείωνες, μου έσπασες τη μύτη. Όλοι δύο μέτρα κάτω από τη γη θα πάμε, γέρασες. Σε λυπάμαι». Σύμφωνα με τη συγκάτοικό, το γράμμα αυτό απευθύνεται στον πατέρα της Σταυρούλας, Ζήση, το οποίο η 53χρονη το άφησε πριν εξαφανιστεί και εντέλει βρεθεί νεκρή στον Πόρο, τρεις ημέρες μετά.

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Μακάβριο εύρημα βρέθηκε στην οδό Σόλωνος – Εντοπίστηκε νεκρό έμβρυο στην αποχέτευση

Ο παλαιοχριστιανός και… διαδικτυωμένος «άνθρωπος των σπηλαίων»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας