18:31 Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη στις Σέρρες: Αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό από τη Βουλγαρία και σήμερα είναι διασωληνωμένος

Αποκάλυψη στις Σέρρες: Αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό από τη Βουλγαρία και σήμερα είναι διασωληνωμένος

Αποκάλυψη στις Σέρρες: Ένα περιστατικό που προκαλεί αίσθηση, αποκαλύφθηκε στις Σέρρες. Επαγγελματίας φέρεται να αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται, προσποιούμενος τον εμβολιασμένο. Ωστόσο, κόλλησε κορονοϊό και εδώ και μερικές ημέρες νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Μάλιστα, ο άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς έχει διασωληνωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την υπόθεση αποκάλυψε η δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος Σερρών, Αριάδνη Παπαφωτίου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το infonews24.gr.

“Επαγγελματίας Σερραικής κωμόπολης, αγόρασε πιστοποιητικό από Βουλγαρία (500 ευρώ λένε) και παρίστανε τον εμβολιασμένο για να δουλεύει το επαγγελματικό του αμάξι. Είναι διασωληνωμένος εδώ και κάποιες μέρες στο Νοσοκομείο Σερρών…” αναφέρει στην ανάρτησή της.

Οι αποκαλύψεις για τα πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας

Το συγκεκριμένο περιστατικό με τον επαγγελματία από τις Σέρρες είναι το τελευταίο “επεισόδιο” σε μία σειρά υποθέσεων που σχετίζονται με πλαστά πιστοποιητικά, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Η “αρχή” είχε γίνει με την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

 

Τα τρία αυτά άτομα αν και δεν κλήθηκαν για κατάθεση στο Εσωτερικών Υποθέσεων, ακριβώς επειδή διαμένουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που αριθμεί 3.776 σελίδες.

πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμός

Το γραπτό μήνυμα προς την υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα

Η εγκληματική οργάνωση, στην κορυφή της οποίας οι Αρχές τοποθετούν την συγκεκριμένη υπάλληλο, εξασφάλιζε πλαστά πιστοποιητικά ακόμη και στα παιδιά συγγενών και φίλων.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι  Αστυνομικοί, εντόπισαν γραπτό μήνυμα προς την υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά που ανέφερε: ” Έβαλα στον λογαριασμό σου 300 ευρώ για να φτιάξεις το μνήμα της μάνας σου”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη του κυκλώματος προμήθευσαν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ακόμη και υγειονομικούς στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και “Γεννηματάς” στη Θεσσαλονίκη.

Πλαστά πιστοποιητικά: Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση

Η πρώτη ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων σοβαρών ποινικών αδικημάτων σχετικά με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, που ερεύνησαν την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα.

Η δίωξη ασκήθηκε σε συνολικά 48 άτομα, με τουλάχιστον 4 εξ αυτών να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που αποδίδονται είναι  δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ο οποίος αναμένεται να καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν για τα αδικήματα που κατά περίπτωση τους αποδίδονται.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας