21:37 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Αποκάλυψη: Τι αναφέρει το πόρισμα Ζαχαρή για την Ελ. Τουλουπάκη

Αποκάλυψη: Τι αναφέρει το πόρισμα Ζαχαρή για την Ελ. Τουλουπάκη

Το πόρισμα Ζαχαρή για την Ελένη Τουλουπάκη! Ιδιαίτερα επιβαρυντικά είναι τα όσα αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, στο πόρισμα που απέστειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών για τις ημέρες και τα έργα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να ζητεί την ποινική δίωξη της κα Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας αλλά και για πέντε ακόμη αδικήματα. Όπως ήδη έχει γράψει το eReportaz το πολυσέλιδο πόρισμα Ζαχαρή αλλά και Σοφουλάκη είναι χωρισμένο σε πολλά κεφάλαια. Ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να ζητεί την απαλλαγή των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς (κ.κ.Ντζούρα και Μανώλη). Σε αντίθεση με τον κ. Ζαχαρή ο έτερος εισαγγελέας Λάμπρος Σοφουλάκης δεν βλέπει ποινικά αδικήματα της Ελένης Τουλουπάκη και ζητεί αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Τον τελευταίο λόγο θα έχει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωάννίδης.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα για τα οποία είχε δώσει εξηγήσεις η κυρία Τουλουπάκη ήταν κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα) παράβαση καθήκοντος, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, σύσταση συμμορίας (πλημμελήματα) που είχαν περιγραφεί και στις μηνύσεις των πολιτικών, οι οποίοι είχαν στραφεί εναντίον των Εισαγγελέως Διαφθοράς για την ενοχοποίησή τους χωρίς στοιχεία.

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου που διενήργησε προκαταρκτική με αφορμή τους χειρισμούς της εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis παραδόθηκε την περασμένη Πέμπτη, χέρι με χέρι, από τον κ. Ζαχαρή στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελο Ιωαννίδη. Με σκοπό την αποφυγή τυχόν διαρροών ο προϊστάμενος της μεγαλύτερης εισαγγελίας της χώρας την Παρασκευή απουσίαζε από το γραφείο του.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “ΜΠΑΜ”, τα μέλη της Προανακριτικής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσουν το πολυσέλιδο πόρισμά τους που θα είναι παραπεμπτικό για τον πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Το πλέον πιθανό ενδεχόμενο είναι ο ανακριτής που θα αναλάβει την υπόθεση μετά τη διαφαινόμενη παραπομπή Παπαγγελόπουλου να συσχετίσει όλες τις δικογραφίες που αφορούν και τους συμμετόχους.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας