21:51 Τρίτη 24 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Aπολογείται ο Κόκκαλης για το σκάνδαλο του ΟΠΑΠ

Aπολογείται ο Κόκκαλης για το σκάνδαλο του ΟΠΑΠ

Στις 18 Ιουλίου 2013 θα απολογηθεί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο πρόεδρος της Intralot Σωκράτης Κόκκαλης, για την υπόθεση που αφορά στη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, το 2007, για την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής υποστήριξης.

Ο πρόεδρος της Intalot καλείται να απολογηθεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Το ίδιο αδίκημα αντιμετωπίζει και ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Κ. Αντωνόπουλος, που έχει κληθεί, επίσης, στις 18 Ιουλίου από τον ανακριτή.

Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι οι Ανδρέας Παπούλιας, από την Εταιρία Στοιχημάτων ΑΕ. ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Σ. Κωστάκος και τέλος ο Β. Νειάδας. Όλοι τους έχουν λάβει προθεσμία από τον κ. Μαλλή για τις 18 Ιουλίου.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η εταιρεία Glory Technology, που είναι θυγατρική του ΟΠΑΠ.

Με αφορμή την εν λόγω μήνυση η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, διενήργησε προκαταρκτική εξέταση (έρευνα) μετά την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στον ανακριτή, Γαβριηλ Μαλλή.

Στη εταιρεία που υπέβαλλε τη μήνυση ισχυρίζεται ότι το έργο της προμήθειας τερματικών και υλικών τεχνολογικής στήριξης, κατέληξε με απευθείας ανάθεση στην Intralot.

Η απευθείας ανάθεση έγινε, αφού ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, λόγω παραίτησης δύο εκ των μελών της επιτροπής αξιολόγησης. Η Glory technology υποστηρίζει ότι το έργο κόστισε, τελικώς 280 εκατ. ευρώ, ενώ η ίδια θα μπορούσε να προμηθεύσει τα τερματικά και τα υπόλοιπα υλικά πολύ φθηνότερα και συγκεκριμένα κατά 200 εκατ. ευρώ λιγότερα.

Σημειώνεται, ότι ανάλογες ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί σε βάρος των ίδιων κατηγορουμένων και για τη σύμβαση του 2010, μεταξύ ΟΠΑΠ και Intalot, που αποτελεί συνέχεια της σύμβασης του 2007.

Οι διώξεις για τη σύμβαση του 2010 έχουν ασκηθεί μετά από έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αριστείδης Κορρέας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας