3:05 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Αρ. Αδαμόπουλος για καταγγελία Μπεκατώρου: "Το μυστικό είναι οι εκλογές στην Ομοσπονδία!"

Αρ. Αδαμόπουλος για καταγγελία Μπεκατώρου: "Το μυστικό είναι οι εκλογές στην Ομοσπονδία!"

Υπόνοιες ότι οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου περί βιασμού οφείλονται σε συμφέροντα που αφορούν τις επερχόμενες εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας άφησε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος με αποκλειστικές δηλώσεις του στο ereportaz.gr . Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας είπε : “Το μόνο που μπορώ να πω είναι δείτε τη συνέντευξη που έδωσε σήμερα η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο STAR για το συμβάν και θα καταλάβετε.” Όταν του επισημάναμε ότι η Γ.Γ. Ανδρονίκη Αναστασίου δήλωσε στην εκπομπή ότι :”Πίσω από τους αθλητές που εργαλειοποιούνται και βγαίνουν μπροστά υπάρχουν επιδιώξεις και αφορούν τις επικείμενες εκλογές σε διάφορες Ομοσπονδίες” ο κ. Αδαμόπουλος δήλωσε “ίσως είναι κι αυτό”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ – ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗΣ

Ο ίδιος δεν θέλησε να πει κάτι άλλο και μας παρέπεμψε στον δικηγόρο του. Η Γ.Γ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” είπε μεταξύ άλλων ότι τις τελευταίες ημέρες δέχεται τρομερές επιθέσεις από τότε που βγήκε αυτό στη δημοσιότητα. Τόνισε μάλιστα ότι “ανάμεσα σ’ αυτούς που της επιτίθενται είναι και ο υφυπουργός Αθλητισμού τον οποίο έχει δει μια φορά στη ζωή της.” Όπως είπε “κατάλαβα ότι για τον κ. Αυγενάκη οι γυναίκες είναι κυρίως για γραμματειακή υποστήριξη”.

Αδαμόπουλος για καταγγελία Μπεκατώρου: «Είναι ψευδής, συκοφαντική και υποβολιμαία»

Ψευδή, συκοφαντική και υποβολιμαία χαρακτήρισε την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, στην επιστολή παραίτησής του από τις συνεδριάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο φερόμενος ως δράστης της σεξουαλικής επίθεσης της Ολυμπιονίκη διέψευσε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ανακοίνωσε πως θα απέχει μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση που έστειλε στην ΕΟΕ:

«ΠΡΟΣ : κ. Σπύρο Καπράλο,
Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε.

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου, σύμφωνα με τις οποίες φέρομαι να την έχω κακοποιήσει σεξουαλικά πριν από 23 χρόνια. Το γεγονός αυτό το πληροφορήθηκα για πρώτη φορά σήμερα και, όπως έχω ήδη δηλώσει, η καταγγελία είναι ψευδής, συκοφαντική και υποβολιμαία. Παρολαυτά, αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι, λόγω της μεγάλης αρνητικής δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα, είναι πολύ πιθανό να πληγεί το κύρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο πρέπει να βρίσκεται πάντοτε ψηλά για το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Γι’ αυτό το λόγο και μόνο και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου απέναντι στην Ε.Ο.Ε., σας δηλώνω ότι από σήμερα και μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως αυτής από τις αρμόδιες αρχές θα παύσω να συμμετέχω στις συνεδριάσεις των οργάνων της Ε.Ο.Ε., των οποίων είμαι μέλος και γενικά θα απέχω από την άσκηση των καθηκόντων μου από οποιαδήποτε άλλη θέση κατέχω στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αρ. Αδαμόπουλος
Αθήνα, 16.01.2021».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελία Μπεκατώρου: Αρνείται τα πάντα ο παράγοντας – Λ. Αυγενάκης: Το ήξερα νωρίτερα

Δικηγόροι Μπεκατώρου: Θα πραγματοποιήσουμε σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές


Αρ. Αδαμόπουλος: Ποιος είναι ο άνθρωπος που κατήγγειλε για τον βιασμό της η Σοφία Μπεκατώρου

Ο Αρ. Αδαμόπουλος τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό. Είναι από τους παλαιότερους παράγοντες στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και νυν αντιπρόεδρός της. Επίσης, αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι από τα γνωστά πρόσωπα στη Ραφήνα, που είναι ο τόπος καταγωγής του, παράγοντας, τόσο σε οικονομικό όσο και πολιτικό επίπεδο. Εκεί έχει τη βάση του. Είναι πρόεδρος εδώ και χρόνια του Ναυτικού Ομίλου «Αλκυών» Ραφήνας.

Έχει έντονη κομματική δραστηριότητα με τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστή η αναστολή της κομματικής του ιδιότητας ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και αντιπρόεδρου της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην Ανατολική Αττική.

Ήταν, μαζί με τον Εμμανουήλ Κατσιαδάκη, νυν Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, σύμβουλος του Γιάννη Ιωαννίδη όταν ο «ξανθός» ήταν υφυπουργός Αθλητισμού. Το 2016 ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού ο Σταύρος Κοντονής, προετοίμασε το έδαφος για να βάλει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον Τέλη Αδαμόπουλο όπως και έγινε, στη θέση του Ιωάννη Βασιλειάδη, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που βρισκόταν σε εξέλιξη για τη στήριξη στον δρόμο προς την προεδρία του Σπύρου Καπράλου ο οποίος τη διεκδικούσε με αντίπαλο τον Ισίδωρο Κούβελο.

Στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσα στο 2021 -δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία διεξαγωγής τους- ο Τέλης Αδαμόπουλος ήταν βάσει «επετηρίδας» το φαβορί για την εκλογή στον προεδρικό θώκο. Όμως ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τον οδήγησε στην απόφαση να αποτραβηχτεί και στη θέση του να μπει ως διεκδικήτρια η Νίκη Αναστασίου, φιλόλογος, διοικητικό στέλεχος εδώ και χρόνια στην ΕΙΟ, με μεγάλη πολιτική συνδικαλιστική πορεία στο πλευρό της Μελίνας Μερκούρη και από τις γυναίκες που πρωτοστάτησαν μαζί με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου και τη Μελίνα για την κατοχύρωση με νόμο των δικαιωμάτων της γυναίκας, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Πηγή : Protothema.gr /STAR

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας