3:40 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Αρνείται κάθε διαπραγμάτευση με την Παλαιστίνη ο Νετανιάχου

Αρνείται κάθε διαπραγμάτευση με την Παλαιστίνη ο Νετανιάχου

Επιμένει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η κυβέρνησή του δεν θα συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για το μεσανατολικό με μία παλαιστινιακή κυβέρνηση η οποία θα στηρίζεται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι τα σχόλια του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς νωρίτερα σήμερα με τα οποία χαρακτήρισε το Ολοκαύτωμα «το πιο ειδεχθές έγκλημα» της σύγχρονης εποχής, δεν συμβαδίζουν με τη συνεργασία του με την Χαμάς.

Ο Νετανιάχου συνέχισε λέγοντας ότι ο Αμπάς δεν μπορεί να κινείται σε δύο επίπεδα, από την μια να καταδικάζει το Ολοκαύτωμα και από την άλλη να συνεργάζεται με αυτούς που το αρνούνται και επιθυμούν να προκαλέσουν ακόμη μια καταστροφή στους Εβραίους.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Αμπάς προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη της Δύσης καθώς αντιλαμβάνεται ότι κατάφερε ένα φοβερό χτύπημα στην ειρηνευτική διαδικασία» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα διέκοψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους ύστερα από τη συμφωνία που συνήψε η οργάνωση Φάταχ του Αμπάς με την ισλαμιστική Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.
Η Φάταχ και η Χαμάς συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας