Αυθαίρετη υποβολή προστίμου απο τη ΔΕΔΔΗΕ σε επιχειρηματία για δήθεν ρευματοκλοπή

Αυθαίρετη υποβολή προστίμου απο τη ΔΕΔΔΗΕ σε επιχειρηματία για δήθεν ρευματοκλοπή

Ιδιοκτήτης επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλει τη ΔΕΔΔΗΕ για αυθαίρετη επιβολή προστίμου εξαιτίας υποτιθέμενης ρευματοκλοπής. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη δεν έγινε ποτέ καταμέτρηση καθώς το ρολόι βρίσκεται μέσα στην επιχείρηση και δεν πήγε ποτέ συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ. Στα καλά καθούμενα, δηλαδή, ενημερώθηκε πως ήταν… ρευματοκλέφτης κι ενώ ουδέποτε είχε πατήσει κανείς στο μαγαζί του για να κάνει καταμέτρηση. Είναι λογικό εκτός από το να αισθάνεται αδικημένος, να θεωρεί πως υπάρχει κάτι ύποπτο σε αυτή την υπόθεση…

Δείτε τί αναφέρεται στο εξώδικο:

“Αναφέρεται ότι αφαίρεσα κατ’ εξακολούθηση ηλεκτρική ενέργεια, η οποία υπολογίστηκε παντελώς αυθαίρετα από τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, στις 46.860 Kwh αξίας 7.029 Ευρώ πλέον ΦΠΑ 6% και του διαχειριστικού τέλους, ήτοι με το συνολικό κόστος το ποσό των 8.132,74 Ευρώ, με σκοπό να την ιδιοποιηθώ παρανόμως.
Στο σημείο αυτό θα ήταν σκόπιμο να λεχθεί ότι παρά το γεγονός της υποτιθέμενης διαπίστωσης ρευματοκλοπής, ουδέποτε ο μετρητής αφαιρέθηκε με σχετικό πρωτόκολλο σφράγιση, δεν έχει αντικατασταθεί και από εσάς και δεν υπάρχει στο γραφείο σας, και προς τούτο σας προσκαλώ να τον δείτε στην επιχείρησή μου.
Όπως γεγονός είναι, ότι δεν διεξήχθη κανένας έλεγχος από τα συνέργεια σας εν απουσία μου και συνακόλουθα δεν υπήρχε αδυναμία εντοπισμού μου.
Πληροφοριακά δε, να σας γνωρίσω ότι για την καταμέτρηση, τον έλεγχο ή βλάβη ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια στην εν λόγω παροχή, θα πρέπει να δώσω πρόσβαση στα συνεργεία σας, διότι ευρίσκεται εντός του ακινήτου.
Αρνούμαι, ούτως, ρητά και κατηγορηματικά την κατηγορία της ρευματοκλοπής, ήτοι της παράβασης του άρθρου 372 παρ. 1 εδαφ. α και 2 Π.Κ., όπου δήθεν από το χρονικό διάστημα στις 20-02-2007, όπως αναφέρετε στην «ανάλυση εκτίμησης μη καταγραφείσας ενέργειας και υπολογισμού καταλογιζόμενων ποσών» και ότι επιβεβαιώνεται η παρέμβαση στη μετρική διάταξη και η αλλοίωση της καταγραφής της καταναλισκόμενης ενέργειας από τις 18-12-2010 έως τις 23-11-2015”

Το ρολόι βρίσκεται ακόμα στο κατάστημα

Σύμφωνα με το Νόμο, σε περιπτώσεις ρευματοκλοπής, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ υποχρεούται να αφαιρέσει το ρολόι της επιχείρησης πράγμα που δεν έχει συμβεί στη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς το ρολόι βρίσκεται ακόμα μέσα στο μαγαζί. Επίσης σύμφωνα με τον επιχειρηματία δεν έχει γίνει καταμέτρηση στο ρολόι του καθώς βρίσκεται μέσα στην επιχείρηση και είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να δώσει πρόσβαση στο συνεργείο.

Διαβάστε το εξώδικο του επιχειρηματία

 

Σχόλια