5:56 Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Bloomberg: Εκθρονίστηκε ο ‘Eλον Μασκ από τον Δείκτη των Εκατομμυριούχων

Bloomberg: Εκθρονίστηκε ο ‘Eλον Μασκ από τον Δείκτη των Εκατομμυριούχων

O ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πήρε ξανά τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο εκθρονίζοντας τον Έλον Μασκ στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η καθαρή περιουσία του Μπέζος ανέρχεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τα 198 δισεκατομμύρια δολάρια του αρχηγού της Tesla.

Τον περασμένο Ιανουάριο εκδόθηκε δικαστική απόφαση που ακυρώνει τεράστια συμφωνία αποζημίωσης, αξίας 55,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία είχε αρχικά συναφθεί το 2018.

Ο Μπέζος, ο οποίος δεν διευθύνει πλέον την Amazon, έχει εν τω μεταξύ επωφεληθεί από την άνοδο της τιμής της μετοχής του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ακόμη και μετά την πρόσφατη πώληση μετοχών 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας Amazon.

Το 2023 ο Μπέζος προσέλαβε έναν ολόκληρο γαλαξία αυθεντιών στον τομέα της μοριακής βιολογίας και της βιοτεχνολογίας, με στόχο να πετύχει την αθανασία. Η σύνθεση του Altos Lab περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων την Jennifer Anne Doudna, βραβευμένη με Νόμπελ Χημείας για το 2020, ή τον Hal Barron, έναν από τους βασικούς επιστήμονες της φαρμακευτικής εταιρείας Glaxosmithkline. Ολόκληρο το έργο διευθύνεται από τον Juan Carlos Izpisua Belmonte, ο οποίος έγινε διάσημος για την «μίξη» εμβρύων ανθρώπου και πιθήκου, δημιουργώντας τις λεγόμενες χίμαιρες.

Ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελείας LVMH, Bernard Arnault, παραμένει στην τρίτη θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, με περιουσία 197 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Bloomberg: Εκθρονίστηκε ο ‘Eλον Μασκ από τον Δείκτη των Εκατομμυριούχων – Ξανά η πρωτιά στον Τζεφ Μπέζος

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν θα ικανοποιήσει τις «παραληρηματικές απαιτήσεις της Χαμάς»

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς για τις διαπραγματεύσεις εκεχειρίας στη Γάζα

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας