22:01 Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς για τις διαπραγματεύσεις εκεχειρίας στη Γάζα

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς για τις διαπραγματεύσεις εκεχειρίας στη Γάζα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς έφτασε σήμερα στο Κάιρο για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Σκοπός είναι να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια για την συμφωνία κατάπαυσης πυρός και να πάρει «ανάσα» η Λωρίδα της Γάζας. Η συμφωνία σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να προβλέπει την τήρηση εκεχειρίας για έξι βδομάδες στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών η συμφωνία προσωρινής κατάπαυσης του πυρός «βρίσκεται ήδη στο τραπέζι». Το Ισραήλ έχει ήδη υπογράψει τη συμφωνία ενώ αυτό που μένει είναι και η έγκριση της από την Χαμάς. Ωστόσο, πολύ λίγα στοιχεία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τος εμπλεκόμενες πλευρές σχετικά με την πρόοδο που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις. Μετά την άφιξη της αντιπροσωπείας της Χαμάς στην Αίγυπτο, αξιωματούχος από την Παλαιστίνη δήλωσε στο Reuters ότι η συμφωνία κατάπαυσης πυρός, «δεν έχει ακόμα επιτευχθεί».

Επίσης το Τελ Αβίβ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα επισήμως ούτε τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από το Ισραήλ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την πορεία των διαπραγματεύσεων, το Ισραήλ είναι πιθανό να θέσει σαν όρο για να πάει στο Κάιρο, η ισλαμιστική οργάνωση να δώσει πρώτα μια λίστα με τους ομήρους που παραμένουν ζωντανοί στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά της η Χαμάς σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές αρνείται την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος καθώς το θεωρεί πρώιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Έτοιμο το πλαίσιο για εκεχειρία 6 εβδομάδων στη Γάζα – «Πλέον εξαρτάται από τη Χαμάς»

Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση για προσωρινή κατάπαυση του πυρός

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας