0:33 Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

BMW i Vision Dee: Λαμπερό project στην έκθεση CES του Las Vegas

BMW i Vision Dee: Λαμπερό project στην  έκθεση CES του Las Vegas

BMW i Vision Dee: H BMW θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό project στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2023 στο Las Vegas.

Πρόκειται για το i Vision Dee, ένα sedan μεσαίου μεγέθους, όπου το Dee σημαίνει Digital Emotion Experience (Ψηφιακή Αισθητική Εμπειρία), με στόχο την περαιτέρω σύνδεση ανθρώπου και αυτοκινήτου!

Το i Vision Dee είναι ένα σύνολο από pixels, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Εξωτερικά τα pixels μπορούν να αλλάζουν χρώμα στο αυτοκίνητο, να αποδίδουν γραμμές και σχήματα και να μεταδίδουν ακόμη και διαφημίσεις ή μηνύματα. Μεταβάλλοντας έτσι κάθε αυτοκίνητο σε κάτι το μοναδικό, κάτι που οι ιδιοκτήτες/οδηγοί αναζητούν σχεδόν από το ξεκίνημα της αυτοκίνησης.

Εσωτερικά τα περισσότερα pixels είναι touch screen. Έτσι, ο χρήστης οδηγός μπορεί να δημιουργεί διακόπτες-χειριστήρια για τον έλεγχο και τη διαχείριση του αυτοκινήτου. Και αυτά όπου θέλει και με τη μορφή που θέλει!

Για εμάς η βασικότερη ιδιότητα του όλου συστήματος του i Vision Dee είναι η δυνατότητα να μεταβάλλεται η εξωτερική εικόνα που προσλαμβάνει ο οδηγός, σε συνδυασμό με το software της BMW και εξωτερικά λαμβανόμενα δεδομένα.

Έτσι, μια ομιχλώδης κατάσταση μπορεί να μεταβάλλεται σε ηλιόλουστη μέρα με εκπληκτική ορατότητα, η νύχτα σε μέρα, μια έρημος σε δάσος, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτές οι αλλαγές έχουν στην ασφάλεια και τη διάθεση των επιβατών!

Αρκετές από αυτές τις καινοτομίες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στα αυτοκίνητα της BMW μόλις από το 2025!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δοκιμή VW Tiguan 1.5 TSi: Άνεση και λειτουργικότητα στις εντός πόλης διαδρομές

Δοκιμή Opel Grandland 1.5 diesel AT8: Χαμηλή κατανάλωση και άνετη εντός πόλης οδήγηση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας