21:44 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

BMW i7: Θωρακισμένη με εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας

BMW i7: Θωρακισμένη με εξαιρετικά  επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας

Τα δύο μοντέλα που εξελίχθηκαν με σημείο αναφοράς τη νέα BMW Σειρά 7 συνδυάζουν μια ασυναγώνιστη φιλοσοφία προστασίας με εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας, άκρως προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού και την κορυφαία στην κατηγορία δυναμική συμπεριφορά για την οποία φημίζεται η μάρκα.

Στο βολάν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΣΙΟΥ

Ως το πρώτο θωρακισμένο sedan στον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η BMW i7 Protection (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 30,0 kWh/100 km, προκαταρκτική τιμή) είναι πραγματικά πρωτοποριακή. Διαθέτοντας δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, πληροί όλες τις απαιτήσεις προστασίας της κατηγορίας VR9 χωρίς περιορισμούς, όπως και η νέα BMW Σειρά 7 Protection με κινητήρα εσωτερικής καύσης (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου στον κύκλο WLTP: 15,6 l/100 km, εκπομπές CO2: 355 g/km, προκαταρκτικά στοιχεία).

Περίτεχνη κατασκευή

H φιλοσοφία εγγενούς ασφάλειας της νέας BMW i7 Protection και της BMW Σειρά 7 Protection ελήφθη υπόψη κατά την εξέλιξη της νέας BMW Σειρά 7. Επίκεντρο αποτελεί το νέο BMW Protection Core που είναι μοναδικό παγκοσμίως και περιλαμβάνει ειδική για το μοντέλο αυτοφερόμενη δομή αμαξώματος με θωράκιση χάλυβα. Στη συνέχεια, συνδυάζεται με χαρακτηριστικά όπως η πρόσθετη θωράκιση του κάτω μέρους του αμαξώματος και της οροφής καθώς και το θωρακισμένο γυαλί. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, με μια περίτεχνη διαδικασία κατασκευής στο χέρι. Τα δύο θωρακισμένα οχήματα θα κάνουν το δημόσιο ντεμπούτο τους στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility 2023 στο Μόναχο, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2023.

Τα νέα θωρακισμένα μοντέλα προσφέρουν εξατομικευμένη προστασία από επιθέσεις με πυροβόλα όπλα ή εκρηκτικά για άτομα που αποτελούν στόχο επίθεσης. Έχουν ταξινομηθεί προσφέροντας προστασία κατηγορίας VR9 με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα επίσημα κριτήρια δοκιμών της γερμανικής Vereinigung der Prüfstellen für Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen (Ένωση Εργαστηρίων Δοκιμών για Ανθεκτικά σε Επιθέσεις Υλικά και Κατασκευές – VPAM, για συντομία). Η πιστοποίηση βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην τρίτη έκδοση των οδηγιών για οχήματα ανθεκτικά σε σφαίρες (VPAM BRV) όσον αφορά τη βαλλιστική αντοχή και στις οδηγίες για οχήματα ανθεκτικά σε εκρηκτικές ύλες (VPAM ERV, τρίτη έκδοση) και στην PAS 300 αναφορικά με την αντοχή σε εκρήξεις. Το γυαλί για τα δύο μοντέλα προστατεύει ακόμη και από πυρά από πυρομαχικά διαμετρήματος 7.62×54 R – μια απειλή από την υψηλότερη κατηγορία προστασίας για πολιτικά οχήματα VPAM 10. Προαιρετικά, για τη νέα BMW Σειρά 7 Protection, διατίθεται επίσης μια μερική επέκταση προστασίας για συγκεκριμένες περιοχές του αμαξώματος απέναντι σε πυρά από πυρομαχικά VPAM 10.

BMW BMW BMW

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια είναι τα αυτοκίνητα που δεν θέλουν οι κλέφτες;

Peugeot 208 Rally – Πρωταγωνιστής το R2 στο επερχόμενο «Ακρόπολις»

 

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας