Μπράβο στη διοίκηση του Νοσοκομείου! Βρέθηκε λύση με τις αμβλώσεις στη Σάμο!

Μπράβο στη διοίκηση του Νοσοκομείου! Βρέθηκε λύση με τις αμβλώσεις στη Σάμο!

Όπως μεταδίδει το armoniaradio.gr από τη Σάμο, το μέγα πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά την άρνηση των αναισθησιολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού να προβαίνουν στο λειτούργημά τους, που είναι η παροχή αναισθησίας στις γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν άμβλωση χωρίς να συντρέχουν λόγοι υγείας, φαίνεται να λύνεται.

Η διεύθυνση του Νοσοκομείου φέρνει αύριο, 7/6, αναισθησιολόγο από άλλη μονάδα της χώρας προκειμένου να προχωρήσει σε ένα χειρουργείο και θα πράξει αναλόγως και στο μέλλον αν παρουσιαστεί ανάλογο περιστατικό.

Η κινητοποίηση των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου δεν μπορεί να θεωρηθεί παράτυπη, παράνομη ή αντιδεοντολογική, καθώς άπτεται ενός εξαιρετικά ευαίσθητου θέματος και συγκεκριμένοι ηθικοί ισχυρισμοί κατατάσσουν το έμβρυο σε ζώντα οργανισμό με δικαιώματα. Από την άλλη, δεν παύει να επικρατεί και η άποψη που βάζει πάνω απ’ όλα τη γυναίκα και την επιλογή της, το ίδιο της το σώμα, κομμάτι του οποίου είναι ένας μικροσκοπικός οργανισμός, προορισμένος να μετατραπεί σε άνθρωπο, αλλά στο πρώιμο του στάδιο δίχως συνείδηση ή αισθητήρες πόνου.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι θα κοντράρονται για πάντα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Σχόλια