22:22 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Χαρδαλιάς: Ένα βήμα πριν το μίνι lockdown για Μύκονο και Ίο - Προειδοποίηση για ακόμη έξι νησιά

Χαρδαλιάς: Ένα βήμα πριν το μίνι lockdown για Μύκονο και Ίο - Προειδοποίηση για ακόμη έξι νησιά

Χαρδαλιάς: Ο υφπουργός Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για 8 νησιά της χώρας.Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε την Πέμπτη πως τα νησιά Μύκονος και Ίος, που έχουν τεθεί από την επιτροπή σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, είναι ένα βήμα πριν από τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως συνέβη πριν 15 μέρες εκ νέου στη Μύκονο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι:

“Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών” υπογράμμισε.

Ανησυχία προκαλεί και η επιδημιολογική εικόνα για Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη Πάρο και Ρόδου με έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο. Προειδοποίηση για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας.

“Απαιτεί προσοχή ο ιός, ακόμα βρίσκεται ανάμεσα μας πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι η πρώτη γραμμή προστασίας”.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός:

Οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου ανεβαίνουν επίπεδο, “πορτοκαλί”, δηλαδή το επίπεδο 3. Οι δήμοι Σπετσών, Παξών, Χίου ανεβαίνουν επίσης στο επίπεδο 3.

Οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Άρτας, Ξάνθης ανεβαίνουν στο “κίτρινο” επίπεδο 2.

Οι Δήμοι Αγκιστριου, Λήμνου, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μέγιστης, Πάτμου και Σύμης ανεβαίνουν στο επίπεδο 2.

Οι Δήμοι Λερού, Μήλου, Σίφνου πέφτουν στο επίπεδο 2. Οι περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν στο επίπεδο 2.

Οι Δήμοι Αλοννήσου Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου πέφτουν στο “πράσινο”, επίπεδο 1.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας