16:40 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

"Χαστούκισε" τον Ντόναλντ Τραμπ ο ΟΗΕ!

"Χαστούκισε" τον Ντόναλντ Τραμπ ο ΟΗΕ!

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε κατά μεγάλη πλειοψηφία (128 υπέρ – 9 κατά) το σχέδιο απόφασης που καταδικάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, μόνο εννέα χώρες ψήφισαν κατά της καταδίκης της απόφασης των ΗΠΑ, 35 κράτη επέλεξαν να απέχουν και συνολικά 128 τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης του Τραμπ!

Ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, χαιρέτισε την υιοθέτηση από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δηλώνοντας: «Αυτή η ψηφοφορία είναι μια νίκη για την Παλαιστίνη. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας στον ΟΗΕ και σε όλα τα διεθνή φόρουμ να τερματίσουμε αυτή την κατοχή και να εγκαθιδρύσουμε το παλαιστινιακό μας κράτος με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του».

Η απόφαση της Γ.Σ. του ΟΗΕ δεν μπορείνα αλλάξει κάτι επί της ουσίας, παρά μόνο αποτελεί “ηθική υπόδειξη” προς τις ΗΠΑ που παραδοσιακά – πάντως – αγνοούν τέτοιου είδους ψηφίσματα. Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι πολιτικές αποφάσεις των 128 χωρών…

Πέραν των ΗΠΑ και του Ισραήλ, οι άλλες επτά χώρες που στηρίζουν την πρόταση του Τραμπ είναι οι Ονδούρες, η Γουατεμάλα, η Μικρονησία, το Τόνγκο, το…Ναούρου, το… Παλάου και τα Νησιά Μάρσαλ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας