1:43 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τρόλεϊ το πρωί- Τι ισχύει για λεωφορεία, τραμ, προαστιακό

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τρόλεϊ το πρωί- Τι ισχύει για λεωφορεία, τραμ, προαστιακό

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα μετρό και ΗΣΑΠ καθώς συμμετέχουν στην γενική πανελλαδική απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ, κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Στην απεργία ωστόσο, δεν θα συμμετέχουν τα λεωφορεία καθώς αργά χθες το βράδυ κρίθηκε παράνομη η στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει. Σε ό,τι αφορά στα τρόλεϊ η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται αύριο, άρα, το πρωί δεν θα κυκλοφορούν στην Αθήνα. Εάν ισχύει η απεργία θα κυκλοφορήσουν 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ.

Το τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 13:30 ενώ τροποποιήσεις υπάρχουν και στα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και σε αυτή την περίπτωση κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Στην απεργία συμμετέχουν και τα πλοία και θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια. Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν στις 10:00 π.μ, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Νόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης τα οποία και θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 π.μ και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η Hellenic Τrain σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «λόγω της απεργίας που έχει ανακοινωθεί και τη συμμετοχή των σωματείων εργαζομένων, με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00), θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας».

Αναλυτικά η απεργία στα ΜΜΜ
Μετρό γραμμές 2-3: 24ωρη απεργία
Μετρό γραμμή 1 (ΗΣΑΠ): 24ωρη απεργία
Τραμ: Θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.
ΟΣΕ και Προαστιακός: Τρίωρη στάση εργασίας 21:00 έως 00:00.
Τρόλεϊ: Η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί και μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δε θα κυκλοφορούν.
Λεωφορεία: Θα κινηθούν κανονικά, ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα καθώς όποιος εργαζόμενος θέλει, θα μπορεί να απεργήσει.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας