1:17 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Δ. Παπαγγελόπουλος: Απορρίφθηκε το αίτημα του για εξαίρεση του κ. Πλεύρη

Δ. Παπαγγελόπουλος: Απορρίφθηκε το αίτημα του για εξαίρεση του κ. Πλεύρη

Με συντριπτική πλειοψηφία, και με μόνους διαφωνούντες τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος του Δ. Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη.

Η απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της και μέσα σε τεταμένο κλίμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε η απόφαση να ληφθεί μετά την παρέλευση δύο ημερών και ανακοπής έως τότε της εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων, κάτι που που προκάλεσε πυρά βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ περί «παρελκυστικής» τακτικής.

Οι διάλογοι που διημείφθησαν στη συνεδρίαση φέρονται να έχουν ως εξής:

Θάνος Πλεύρης (ΝΔ): Η υπόθεση εξαίρεσης του έχει ήδη κριθεί από την προανακριτική με συναίνεση μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για “ηθικό όχι όμως νομικό κώλυμα” συμμετοχής μου.

Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα τα κάνουμε όλα κουρέλια. Να διακοπεί η λειτουργία της Επιτροπής και να συνεδριάσει σε 2 ημέρες για να συζητηθεί το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου.

Δημήτρης Μαρκόπουλος (ΝΔ): Αυτή είναι παρελκυστική τακτική. Θέλετε πάση θυσία να μπλοκάρετε την εξέταση των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων.

Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): Πρέπει να εξετασθεί αμέσως το αίτημα Παπαγγελόπουλου. Απώτερος σκοπός του αιτήματος είναι να μην εξεταστούν σήμερα και αύριο οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Μας γεννά μεγάλα ερωτηματικά η προσπάθεια Παπαγγελόπουλου. Το ΚΚΕ είναι παγίως αντίθετο σε πρόταση εξαίρεσης μελών της Επιτροπής, απ’ τη στιγμή που κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα ορίζει τη σύνθεση των μελών της.

Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ): Δεν τίθεται ζήτημα ή πρόβλημα ποινικής διαδικασίας, ότι το αίτημα πρέπει να εξετασθεί αμέσως. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται προσκόμματα στη λειτουργία της Επιτροπής.

Η απόφαση απόρριψης του αιτήματος Παπαγγελόπουλου πάντως ως αβάσιμου και με fast track διαδικασίες σε έκτακτη συνεδρίαση, φέρεται να ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για μετάβαση του Σπύρου Λάππα στη ΓΑΔΑ και μετέπειτα αποχώρησής του σε περίπτωση εξέτασης χωρίς «κουκούλες», οδηγώντας σε απόφαση για πλήρη αποχή του εν μέσω καταγγελιών για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας